Авіакомпанія Constanta отримала дозвіл на виконання польотів до США
Авіакомпанія Constanta отримала дозвіл на виконання польотів до США

Авіакомпанія Constanta отримала дозвіл на виконання польотів до США

Отримання такої сертифікації означає, що авіакомпанія Constanta повністю відповідає вимогам FAA щодо якості й безпеки польотів, інформує 24 Канал.

Згаданий дозвіл використовуватимуть для сегменту середньомагістральних перевезень стандартних вантажів. Це відкриває для української авіаперевізниці Constanta, що з 2019 року спеціалізується на перевезеннях для гуманітарних місій ООН, WFP і програм ЄС в Африці та на Близькому Сході, ще один перспективний сегмент міжнародного ринку. Також очікується, що компанія виконуватиме польоти за програмами уряду США.

Проходження сертифікації Part-129 передбачає отримання відповідних дозволів від Департаменту транспорту США й Адміністрації з безпеки на транспорті США, а також погодження митниці США.

У межах сертифікації авіакомпанія Constanta надала для перевірки необхідну документацію та інформацію про перевірно-експлуатаційні процедури – як ми обстежуємо вантажі, як організовуємо перевезення, як перевіряємо вміння, знання та навички членів екіпажів, які пілотуватимуть наші літаки над територією Сполучених Штатів,
– пояснив Роман Мілешко.

З 2017 року авіакомпанія Constanta є експлуатанткою українських літаків типу Ан-26. Заплановано також використання літака Боїнг – 737-300 Cargo.

Усі польоти виконуватимуть українські фахівці – залучення українських працівників для роботи в міжнародних проєктах є одним із провідних принципів авіакомпанії Constanta.

Як зазначив засновник і співвласник компанії Constanta Роман Мілешко, отримання сертифікації з боку Федерального авіаційного управління США створює нові можливості як для українських компаній, що мають бізнес-інтереси в США, так і для державного сектору.

Роман Мілешко також очікує, що отриманий сертифікат дозволить авіакомпанії Constanta брати участь у програмах повоєнного відновлення України, зокрема виконувати доставку вантажів, і створить нові можливості для українських компаній, що мають бізнес-інтереси за океаном.

Що відомо про авіакомпанію Constanta

  • Авіакомпанія Constanta є правонаступницею запорізького підрозділу "Авіаліній України". Із 2018 року головним акціонером компанії є український підприємець, колишній військовий та авіатор у третьому поколінні Роман Мілешко. Із квітня 2024 року головою Наглядової ради компанії та її співвласником став легендарний американський генерал армії США у відставці Девід Л. Грандж.
  • Constanta є найбільшою у світі операторкою українських літаків марки "Антонов". Компанія має сертифікат авіаційного оператора від Державіаслужби України з відповідними дозволами й допуском до перевезень пасажирів та вантажів, зокрема небезпечних, а також сертифікати EASA TCO й UK TCO, які надають дозвіл на польоти в Європі та Великій Британії. Авіакомпанія Constanta зареєстрована як офіційна перевізниця ООН і Міжнародної продовольчої програми (WFP).
  • Відповідно до рейтингу SAFA (Safety Assessment of Foreign Aircraft), що регулярно визначає рівень безпеки повітряних суден, 2021 року Constanta було визнано найкращою з-поміж українських компаній.
Джерело матеріала
loader
loader