Колишня суддя кулінарного проекту "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова поділилася у деталях, як зробити незвичайний салат буряків та апельсина. Цей салат не тільки смачний, але й легкий, корисний, що ідеально підходить для літнього періоду.
Інгредієнти:
- Буряк - 200 г
- Апельсин - 250 г
- Чорнослив - 80 г
- Салатне листя - 200 г
- Мигдалеві пластівці - 5 г
- Сир Фета - 80 г (за бажанням)
- Рослинна олія - 20 г
- Сіль - щіпка
Приготування:
Буряки відваріть і наріжте кубиками. Апельсин очистіть та філеюйте, зберігши сік в окрему ємність. Чорнослив наріжте скибочками, порадила "Мастер Шеф" Литвинова.
Салатне листя подрібніть за потреби. Сир Фета наріжте кубиками (якщо використовуєте). Сік апельсина з'єднайте з олією і додайте щіпку солі. Добре перемішайте.
"Мастер Шеф" Литвинова додає, обсмажте мигдалеві пластівці на сухій сковороді до золотистого кольору. У великій мисці з'єднайте буряк, апельсин, чорнослив і салатне листя. Додайте нарізаний сир Фета (якщо використовуєте).
Полийте салат заправкою та ретельно перемішайте. Перекладіть салат на тарілку і посипте обсмаженими мигдальними пластівцями перед подачею, порадила "Мастер Шеф" Литвинова.
Останні новини України:
Дешевше і смачніше за рис: "Мастер Шеф" Литвинова показала, як заощадити на приготуванні плова.