Мережа Glusco під управлінням "Укрнафти" наростила проливи в 1,5 рази
Мережа Glusco під управлінням "Укрнафти" наростила проливи в 1,5 рази

Мережа Glusco під управлінням "Укрнафти" наростила проливи в 1,5 рази

Більше 35 мільйонів гривень до держбюджету, збільшений у 2,5 рази дохід від оренди АЗК та в 1,5 разів більші проливи на функціонуючих заправках - результати перших місяців роботи мережі Glusco під управлінням "Укрнафти".

Дохід, який отримала компанія від оренди АЗК зріс із 5,8 млн грн у січні-лютому до 14,1 млн грн у травні цього року.

Комплекси Glusco під управлінням "Укрнафти" наростили проливи з 4,7 млн літрів у січні-лютому до 6,8 млн літрів у травні 2024-го, тобто, майже в 1,5 рази.

Крім того, з січня 2024 року "Укрнафта" сплачує АРМА, тобто до держбюджету, щомісячні платежі у розмірі 7 млн грн. Уже перераховано 35 млн грн.

Нагадаємо, в березні 2024 року після підписання актів приймання передачі з Агентством з розшуку та менеджменту активів "Укрнафта" вступила в управління активами Glusco.

Наразі вже під брендом UKRNAFTA працюють 85 АЗК мережі. 35 з них - у Києві. Там вже діють сервіси компанії - зокрема, NAFTAКартка та мобільний застосунок.

Ще 28 заправок знаходяться в оренді.

Всі АЗК обладнані магазинами та пропонують повний спектр товарів та послуг: там можна перекусити, випити кави та чаю, придбати супутні товари.

Довідка:

ПАТ "Укрнафта" – найбільша нафтовидобувна компанія України. Видобуває нафту та природний газ, є оператором національної мережі АЗС.

Найбільшим акціонером "Укрнафти" є НАК "Нафтогаз України" з часткою 50%+1 акція компанії. 5 листопада 2022 року ставка Верховного головнокомандувача Збройних сил України ухвалила рішення про передачу державі частки корпоративних прав компанії, що належали приватним власникам. Цією часткою управляє Міністерство оборони України.

Станом на 31.12.2023 р. ПАТ "УКРНАФТА" володіє 86 спеціальними дозволами на видобуток вуглеводнів. У 2023 році почала масштабну інвестиційну програму, основою якої є буріння нових свердловин, впровадження методів підвищення нафтовіддачі та інтенсифікація операційної діяльності для збільшення видобутку вуглеводнів. На 2023 рік заплановано буріння 9 нових свердловин, на 2024-й – 30 одиниць.

З лютого 2023 року "Укрнафта" випускає власні паливні талони і картки "NAFTAКартка", що реалізуються юридичним та фізичним особам через ТОВ "Укрнафта-Постач"

Джерело матеріала
loader
loader