Здивуйте всю свою родину: "Мастер Шеф" Литвинова дала бюджетний рецепт м'якого хліба
Здивуйте всю свою родину: "Мастер Шеф" Литвинова дала бюджетний рецепт м'якого хліба

Здивуйте всю свою родину: "Мастер Шеф" Литвинова дала бюджетний рецепт м'якого хліба

Колишня суддя кулінарного проекту "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова поділилася рецептом домашнього бородинського хліба, який просто зробити вдома та здивувати близьких.

Інгредієнти:

  • Вода: 400 мл
  • Дріжджі сухі: 12 г
  • Борошно житнє: 200 г
  • Борошно пшеничне: 200 г
  • Борошно цільнозернове: 100 г
  • Солод: 4 ст.л.
  • Мед (або цукор): 40 г
  • Соль: 1 ч.л.
  • Олія: 1 ст.л.
  • Кунжут: 1 ст.л.
  • Льон: 1 ст.
  • Коріандр: 1 ст.

Приготування:

Змішайте дріжджі з 1 ст.л. білого борошна, 1 ч.л. меду (або цукру) та 50 мл теплої води. Перемішайте та залиште на 10-15 хвилин до появи піни, додає "Мастер Шеф" Литвинова.

У великій мисці змішайте житнє, пшеничне і цільнозернове борошно, солод і сіль. Просійте борошно. Залишки від цільнозернового борошна додайте в тісто, а від житнього не використовуйте.

"Мастер Шеф" Литвинова радить, влийте опару в суху суміш, додайте олію, мед (або цукор), що залишився, і воду, коріандр. Вимішуйте тісто, поки воно не стане однорідним та еластичним. За потреби змастіть руки олією.

Накрийте тісто серветкою та залиште на 50 хвилин у теплому місці. Вимішайте тісто, сформуйте коржик, посипте кунжутом і льоном, перемішайте до рівномірного розподілу насіння.

Застеліть форму пергаментом, змастіть олією. Викладіть тісто, утрамбуйте, залиште на 50 хвилин у теплому місці під серветкою, розповідає "Мастер Шеф" Литвинова.

Змастіть верх хліба водою, посипте сумішшю насіння льону, кунжуту та коріандру. Випікайте при 180°C 20 хвилин, потім при 160°C ще 30 хвилин.

Останні новини України:

Дешевше і смачніше за рис: "Майстер Шеф" Литвинова показала, як заощадити на приготуванні плова.

Теги за темою
Україна
Джерело матеріала
loader
loader