Україна вперше з початку великої війни запускає паром до Грузії: коли перший рейс
Україна вперше з початку великої війни запускає паром до Грузії: коли перший рейс

Україна вперше з початку великої війни запускає паром до Грузії: коли перший рейс

Вперше за понад два роки Україна відновить паромне сполучення з Грузією, яке припинилося з початком повномасштабного вторгнення російських військ у лютому 2022 року. Перший рейс очікується вже 7 липня.

Поки що компанія "Укрферрі" запланувала сім рейсів між Чорноморськом та Батумі. З розкладом можна ознайомитися на сайті перевізника.

Для перевезень буде використовуватись автомобільно-залізничний/пасажирський пором Kaunas. Маршрут Чорноморськ – Батумі займе близько 60 годин, а зворотня дорога буде на 9 годин довшою.

Згідно з інформацією на сайті компанії, Kaunas було побудовано у 1989 році в Німеччині. Паром знаходиться під класифікаційним наглядом Lloyd.

Пором має 250 пасажирських місць у каютах люкс, напівлюкс, двох- та трьохмісцевих каютах з усіма вигодами. До послуг пасажирів — ресторан, бар, салон відпочинку, салон з відео та супутникове ТБ, дитячий куточок.

Висока мореплавність судна та його значні розміри (довжина – понад 190 м, ширина – 28 м) дозволяють мінімізувати хитавицю навіть у штормових умовах. Дві вантажні палуби можуть одночасно приймати на борт 49 універсальних залізничних вагонів та 50 великовантажних автомобілів TIR.

Відновлення паромного сполучення ще до закінчення розв'язаної Росією війни може свідчити про слабкість Чорноморського флоту РФ, який завдяки зусиллям Збройних сил України вже втратив щонайменше третину своїх кораблів. З цієї причини агресори все частіше задіюють підводні човни для ракетних обстрілів України.

Також OBOZ.UA повідомляв, що завдяки морському коридору Україна у квітні досягла рекордного рівня експорту й перевищила довоєнні показники. Загалом у цьому місяці за кордон було продано $3,3 млрд товарів та послуг.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader