В Києві вандали розгромили могили Да Вінчі, Джуса, Петриченка
В Києві вандали розгромили могили Да Вінчі, Джуса, Петриченка

В Києві вандали розгромили могили Да Вінчі, Джуса, Петриченка

В ніч на 20 червня невідомі розгромили в Києві могили загиблих воїнів. Про це у соцмережах повідомила парамедикиня, військовослужбовиця спецпідрозділу ЗСУ "Вовки да Вінчі" Аліна Михайлова.

- На могилах загиблих воїнів - Да Вінчі, Джуса, Петриченка - сьогодні вночі зробили розром Сімʼї та друзі це відновлять, - написала Михайлова.

Вона також наголосила, що тим, хто це зробив «буде дуже погано, бо ми знайдемо кожного» .

країнський доброволець, командир 1 ОМБ «Вовки Да Вінчі» ЗСУ Дмитро Коцюбайло загинув 7 березня 2023 року у віці 27 років в боях за Бахмут. 30 листопада 2021 року президент Володимир Зеленський надав Дмитру Коцюбайлу звання героя України та нагородив його у Верховній Раді.

«Джус» загинув під час авіакатастрофи на Житомирщині під час виконання бойового завдання. 25 серпня зіткнулися два навчально-бойові літаки L-39. Крім Пільщикова в авіакатастрофі загинули також пілоти В’ячеслав Мінка та Сергій Проказін.

Павло Петриченко загинув 16 квітня. Ддо війни був проєктним менеджером і учасником громадських ініціатив,  учасником Євромайдану, активним учасником ініціативи «Хто замовив Катю Гандзюк», організатором акцій на підтримку Сергія Стерненка. Був автором петиції щодо заборони онлайн-казино, яка набула серйозного розголосу. 

/ua/life/a691386-na-mohilu-najmolodshoho-zakhisnika-azovstali-povernuli-ihrashku-jaku-mati-podaruvala-jomu-v-ditinstvi

  • 5 вересня У Києві невідомі вкрали шеврони, які були залишені на могилі  «Джуса».  
  • 7 червня у Вінниці невідомі спочатку вкрали, а потім повернули на могилу загиблого воїна бригади «Азов» Назарія Гринцевича іграшкову собаку, якого хлопцю ще у дитинстві подарувала мама.  
Джерело матеріала
loader
loader