Наслідки атаки ЗС РФ: в "Укренерго" попередили про жорсткіші відключення
Наслідки атаки ЗС РФ: в "Укренерго" попередили про жорсткіші відключення

Наслідки атаки ЗС РФ: в "Укренерго" попередили про жорсткіші відключення

Енергетики посилили заходи обмеження споживання електроенергії в Україні. В "Укренерго" пояснили, що імпорту та аварійної допомоги з Європи не вистачає, щоб уникати відключень світла.

20 червня в Україні будуть жорсткіші відключення світла, ніж передбачалося. Про це повідомила пресслужба НЕК "Укренерго".

Енергетики попередили, що через наслідки атаки ЗС РФ обсяг застосованих заходів обмеження споживання збільшено з 11:00.

"Інформацію про те, як саме це вплине на графіки погодинних відключень в кожній області дивіться на офіційних сайтах обленерго та їхніх майданчиках в соцмережах", — зазначили в "Укренерго".

Загалом по всій території України до 24:00 діятимуть відключення електроенергії.

"Нагадуємо, головна причина застосування заходів обмеження — наслідки вже семи ракетних ударів ворога по українських електростанціях. Через значні пошкодження вони не можуть виробляти стільки ж електроенергії, як до початку цих атак. Для подолання дефіциту в енергосистемі залучаються імпорт та аварійна допомога з країн Європи. Але через масштабність пошкоджень цих заходів не вистачає для підтримки балансу в енергосистемі, тому Диспетчерський центр "Укренерго" вимушений застосовувати заходи обмеження споживання і для промислових, і для побутових споживачів", — додали в компанії.

Також через негоду немає світла у двох населених пунктах Чернігівської області. З інших причин знеструмлені ще 488 населених пунктів. Через бойові дії є нові знеструмлення у Дніпропетровській, Київській, Сумській та Харківській областях.

В YASNO також інформували, що графіки відключень діятимуть впродовж усієї доби. Українцям порадили не користуватись ліфтами під час світло-сірої зони та не вмикати одразу кілька потужних приладів після появи світла. Графік можна перевірити через сайт.

"Якщо за графіком відключення зазначені, то вони будуть діяти у відповідний проміжок часу. Відключення можуть відбуватися у "негарантовані години" — сірий колір у графіку, тобто понад 4 години. Дана ситуація виникає через дефіцит генерації. Якщо світла немає більше часу, ніж за графіком, найімовірніше сталася аварія", — уточнила пресслужба YASNO у коментарях.

Пояснення пресслужби YASNO
Фото: Скриншот

Нагадаємо, заступниця міністра енергетики Світлана Гринчук розповіла, чи будуть відключення світла взимку.

Юрист Ігор Тетеря пояснив, за що можуть оштрафувати власників генераторів та як уникнути таких проблем.

Теги за темою
електроенергія
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader