ВРП підтримала звільнення судді Тандира, який збив на смерть нацгвардійця
ВРП підтримала звільнення судді Тандира, який збив на смерть нацгвардійця

ВРП підтримала звільнення судді Тандира, який збив на смерть нацгвардійця

Рішення про звільнення з посади судді Андрія Тандира, який збив військовослужбовця на смерть, Вища рада правосуддя залишила в силі. Про це повідомляється на сайті відомства.

- Розглянувши скаргу судді Макарівського районного суду Київської області Олексія Тандира та його представника – адвоката Олега Юрченка, Вища рада правосуддя вирішила залишити, як і раніше, рішення Другої Дисциплінарної палати ВРП від 24 квітня 2024 року № 1241/2дп/15-24 йому дисциплінарного стягнення у вигляді подання про звільнення з посади, - йдеться у заяві ВСП.

Як зазначено у повідомленні, Тандир скористався своїм правом на оскарження рішення Дисциплінарної палати до Вищої ради правосуддя. Водночас екссуддя може оскаржити й рішення ВСП, згідно зі ст. 52 Закону України "Про Вищу раду правосуддя".

Йдеться про Андрія Тандира, який 26 травня на одному з блокпостів у Києві збив на смерть нацгвардійця Вадима Бондаренка. Експертиза показала, що суддя був за кермом нетверезим. Проти нього порушили кримінальну справу за ч. 3 ст. 286-1 Кримінального Кодексу "Порушення правил безпеки дорожнього руху чи експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами у стані сп'яніння". Верховна Рада усунула суддю від виконання його посадових обов'язків.

  • 4 березня Київський апеляційний суд ухвалив рішення продовжити запобіжний захід для колишнього судді Олексія Тандира, який у Києві під час комендантської години на блокпосту на смерть збив нацгвардійця
  • 15 грудня Тандир переоформив майно на свою дружину. Після операції він розлучився з дружиною, щоб уникнути арешту майна.
Теги за темою
ДТП Суд
Джерело матеріала
loader
loader