Як з кабачка приготувати пухкі кекси: дуже простий спосіб використання овочу
Як з кабачка приготувати пухкі кекси: дуже простий спосіб використання овочу

Як з кабачка приготувати пухкі кекси: дуже простий спосіб використання овочу

Якщо ви думаєте, що вже готували всі можливі страви з кабачка – то ви точно помиляєтесь. Це настільки універсальний овоч, що з нього можна зробити навіть кекси. Вироби виходять дуже пухкими, ідеально підходять для ситного перекусу.

Ідея приготування пухких кабачкових кексів опублікована на сторінці фудблогерки Катерини з ніком kathycoooks в Instagram. Не забудьте засипати розпушувач.

Як з кабачка приготувати пухкі кекси: дуже простий спосіб використання овочу

Інгредієнти:

  • кабачок великий – 1 шт.
  • томат – 1 шт.
  • сосиски – 2 шт.
  • бекон – 2-3 слайси
  • солодкий перець – 1/2 шт.
  • яйце – 1 шт.
  • борошно – 3 ст.л.
  • спеції – до смаку
  • розпушувач – 1/2 ч.л.
  • сир – 100 г

Спосіб приготування:

Як з кабачка приготувати пухкі кекси: дуже простий спосіб використання овочу

1. Натерти кабачок на великій тертці та добре вичавити від соку.

2. Дрібно порізати сосиски, бекон та овочі.

Як з кабачка приготувати пухкі кекси: дуже простий спосіб використання овочу

3. Додати до кабачка.

4. Збити яйце і додати спеції.

Як з кабачка приготувати пухкі кекси: дуже простий спосіб використання овочу

5. Всипати борошно та розпушувач, добре перемішати.

6. Викласти масу у силіконові форми для кексів та додати на кожен зверху трохи сиру.

Як з кабачка приготувати пухкі кекси: дуже простий спосіб використання овочу

7. Поставити кекси в духовку та готувати 20 хвилин.

Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:

  • Пряні мариновані кабачки
  • Мариновані кабачки з петрушкою і кетчупом
  • Кабачки в клярі
Джерело матеріала
loader
loader