Як доглядати за шкірою до і після купання влітку: 5 порад
Як доглядати за шкірою до і після купання влітку: 5 порад

Як доглядати за шкірою до і після купання влітку: 5 порад

Що може бути приємніше, ніж провести спекотний літній день біля води. Але при цьому ваша шкіра зазнає впливу одночасно кількох агресивних факторів: високої температури та активного ультрафіолету, а також хлору або солі з води.

Відновлення після такого відпочинку – справа відповідальна. Шкіра потребує дбайливого ставлення, щоби уникнути подразнення, лущення та свербежу. OBOZ.UA поцікавився порадами дерматологів, як правильно доглядати за тілом після купання.

Готуйте шкіру до відпочинку

Хлор у воді басейну дезінфікує воду і запобігає поширенню бактеріальних, вірусних та грибкових захворювань. Але при цьому він подразнює шкіру і може навіть викликати дерматит. Щоб уникнути свербіння та почервоніння, підготуйте шкіру до відпочинку за допомогою захисного крему. Шукайте продукти, у складі яких є гліцерин, олії чи вазелін. Ще краще, якщо він буде містити диметикон, який утворює досить щільний шар між хлором та вашою шкірою. Наносьте продукт перед тим, як увійти у воду.

Прийміть душ після купання

Багато басейнів мають серед правил вимогу до кожного гостя – обмити тіло в душі перед купанням. Але насправді процедуру треба повторити і після. Не залишайте хлор та сіль на шкірі до того часу, коли ви повернетесь додому. І обирайте теплу або прохолодну воду для душу, щоби уникнути додаткової сухості. Збираючись додому ви можете додатково нанести на тіло зволожувальний крем, щоби почати відновлювати баланс кислотності та вологи у шкірі.

Витирайтесь рушником

Після купання у вас може виникнути спокуса просто лягти на рушник та дозволити сонцю висушити вас. Це приємно і затримує відчуття прохолоди. Але це може призвести до ще більшої сухості шкіри. Тому, вийшовши з води, обмийтесь у душі і одразу скористайтесь рушником. І лише після цього можна позасмагати. Звісно, не забудьте і про SPF.

Подбайте про зволоження

Якщо ваша шкіра після дня відпочинку біля води відчувається сухою, спробуйте нанести зволожувальний крем чи мазь з більш густою формулою. Сили лосьйону при цьому може бути недостатньо. Скористайтесь засобом перед сном і наносьте його від шиї вниз.

Не забувайте про обличчя

На щастя, купання зазвичай не призводить до висипів на обличчі. Однак обличчя може зазнати впливу хлорованої чи солоної води. Тому зволоження до та після плавання дуже важливе. Скористайтесь своїм кремом для обличчя одразу після купання і перед сном, щоби відновити шкіру.

Раніше OBOZ.UA розповідав, як правильно підбирати косметику для літнього макіяжу.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

Джерело матеріала
loader