Корисні варіанти сніданків: обовʼязково приготуйте
Корисні варіанти сніданків: обовʼязково приготуйте

Корисні варіанти сніданків: обовʼязково приготуйте

Сніданок – головний прийом їжі, який впливає на самопочуття людини протягом всього дня. Тому важливо правильно обирати те, що поїсти після пробудження.

Про це повідомили в health. Експерти зауважили, що для загального здоровʼя необхідними є білок та клітковина. Зокрема, сніданок з високим вмістом білка та клітковини може допомогти досягти ваших цілей у харчуванні та забезпечити енергією.

Корисні варіанти сніданків:

Грецький йогурт з малиною та гранолою

Грецький йогурт містить білок, кальцій та фосфор. Тоді як малина забезпечує організм антиоксидантами. 

Експерти радять обирати гранолу, що містить волоські горіхи та насіння соняшнику, оскільки вони багаті білком і клітковиною, корисними жирами та антиоксидантами.

Вівсянка з мигдалем та яблуками

Овес містить бета-глюкан, клітковину, що може підтримувати здоров'я кишківника. На сніданок у вівсянку можна додати корицю, мигдаль, яблука. Тоді як для додавання більшої кількості білка, кашу можна приготувати на молоці.

Тости з сиром і авокадо

Обирайте хліб з високим вмістом волокна, він містить клітковину та білок. На тост покладіть сир, а зверху покладіть авокадо, яке є джерелом корисних ненасичених жирів.

Млинці з чорницею

Млинці містять білок завдяки вмісту яєць, їх можна доповнити чорницею, яка пропонує 3,55 грама клітковини. Для солодкуватості додайте трішки кленового сиропу.

Гречана каша

Гречка багато магнієм, міддю та марганцем. Одна чашка вареної гречки забезпечує 5,68 г білка та 4,54 г клітковини.

РанішеOBOZ.UA розповів про те, як легко відмовитися від цукру.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader
loader