Шмигаль обговорив із заступником держсекретаря США постачання необхідної зброї
Шмигаль обговорив із заступником держсекретаря США постачання необхідної зброї

Шмигаль обговорив із заступником держсекретаря США постачання необхідної зброї

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль і заступник державного секретаря Сполучених Штатів із політичних питань Джон Басс обговорили ключові напрямки допомоги Україні.

Як передає Укрінформ, про це Шмигаль повідомляє у Фейсбуці.

"Підтримка Сполучених Штатів критично важлива для України. Обговорили ключові напрямки допомоги із в. о. заступника держсекретаря з політичних питань Джоном Бассом. Подякував США за участь у Глобальному саміті миру та за підтримку Формули миру. Ми зробили важливий крок до справедливого миру на європейському континенті", - зазначив Шмигаль.

Шмигаль обговорив із заступником держсекретаря США постачання необхідної зброї - Фото 1

Також сторони обговорили інтеграцію України в НАТО, про відновлення української енергетики через програми USAID та про спільні оборонні виробництва.

"Окрему увагу зосередили на постачанні необхідної зброї. Насамперед ППО. Дякуємо США за рішення надавати Україні ракети для ЗРК Patriot у пріоритетному порядку", - зауважив Шмигаль.

Шмигаль обговорив із заступником держсекретаря США постачання необхідної зброї - Фото 2

За його словами, так само важливий блок — фінансовий. Цього року США виділить Україні 7,8 млрд доларів прямої бюджетної підтримки. Це допоможе зміцнити макрофінансову стабільність.

Як повідомляв Укрінформ, 21 червня заступник державного секретаря Сполучених Штатів із політичних питань Джон Басс прибув до Києва для зустрічі з українськими урядовцямита іншими партнерами.

Фото: Денис Шмигаль, Фейсбук

Теги за темою
США Зброя
Джерело матеріала
loader
loader