За тиждень презентують відновлений часопис екранних мистецтв «Кіно-Коло»
За тиждень презентують відновлений часопис екранних мистецтв «Кіно-Коло»

За тиждень презентують відновлений часопис екранних мистецтв «Кіно-Коло»

Перший випуск журналу називається «Україна в огні», над його створенням працювали майже три роки.

Видавничий дім «Антиквар» 28 червня презентує відновлений часопис екранних мистецтв «Кіно-Коло». Перший номер журналу називається «Україна в огні», над його створенням працювали майже три роки, повідомила директорка «Антиквару» Ганна Шерман.

«Професійне друковане видання — свідчення зрілості мистецької галузі. Це мотивує нас як видавців до розвитку профільних мистецьких часописів, яких на сьогодні вже три! «Медіахолдинг мистецької періодики» проєкт Видавничого дому «Антиквар»  спирається на 18-річний досвід видання журналу про мистецтво і колекціонування «Антиквар» та щойно відновленого «Українського театру» — журналу про театральний процес у країні та світі», написала вона у колонці для «Кіно-Кола».

За словами головного редактора часопису Володимира Войтенка, назва першого випуску відсилає до загальновідомої кіноповісти Олександра Довженка.

«Таке нехитре, але болісне гасло має й це число відновлюваного на папері часопису "Кіно-Коло". Осмислюємо й висловлюємося про російсько-українську війну, котра триває століттями у тих чи тих формах», написав він у редакторській колонці для часопису.

Володимир Войтенко повідомив, що на обкладинку першого випуску видання обрали плакат братів Стенберґів, на якому зображений Амвросій Бучма у довженковому «Арсеналі» в ролі німецького воїна Першої світової, вражений німецькою ж хімічною атакою.

Цей кінообраз, додав Войтенко, «є ніби видивом скривавленої та зболеної Вкраїни. Війна на ґрунті світогляду й культур. На полі кінематографічному не останньою чергою».

  • Читайте також: Видавничий дім «Антиквар» відновлює журнал «Український театр»

Відновлений журнал, що скоро побачить світ, містить більше як двадцять публікацій, зібраних у рубриках «Розмовне коло», «Тематичне коло», «Історичне коло», «Критичне коло» та «Коло майбутнього». Їх авторами стали Володимир Войтенко, Сергій Тримбач, Ірина Цілик, Сергій Буковський, Дмитро Десятерик, Володимир Тихий, Вадим Скуратівський, Андрій Кокотюха, Денис Іванов, Дмитро Томашпольський та інші.

«Ми продовжимо писати про українське кіно, говорити про кінематограф із його творцями, дискутувати про кіно й кінопроцеси, критикувати, аналізувати й закохувати в нього публіку», запевнили у виданні.

Передзамовити перший номер журналу «Кіно-Коло» можна на сайті видавництва за посиланням.

Додамо, раніше Ганна Шерман повідомляла, що часопис «KinoКоло» також буде представлений у соцмережах, окремі тексти, архівні матеріали будуть присутні в електронному форматі.

Фото: обкладинка та стаття головного редактора журналу «Кіно-Коло»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Теги за темою
Кіно українське кіно кіновиробництво
Джерело матеріала
loader
loader