ЄС підпише безпекову угоду з Києвом найближчим часом: названо дату
ЄС підпише безпекову угоду з Києвом найближчим часом: названо дату

ЄС підпише безпекову угоду з Києвом найближчим часом: названо дату

Україна та Європейський союз можуть підписати угоду про гарантії безпеки вже найближчими днями. Очікується, що це станеться 26 червня. Про це повідомив високопосадовець ЄС під час брифінгу у Брюсселі в п'ятницю 21 червня, передає Deutsche Welle.

За словами високопоставленого європейського чиновника, сторони вже погодили текст договору. На це знадобилося кілька місяців.

Він уточнив, що в договорі йдеться не тільки про військову допомогу Києву, а й про фінансову підтримку, євроінтеграцію та інші сфери співпраці.

Крім того, очікується, що 24 червня Євросоюз офіційно затвердить14-й пакет санкцій щодо Росії за її агресію в Україні.

«Цим займуться глави МЗС країн ЄС на раді із закордонних справ у Люксембурзі. Вони також поспілкуються зі своїм українським колегою Дмитром Кулебою по відеозв'язку. «Надання Україні озброєнь – наш головний пріоритет», – зазначив високопосадовець ЄС.

До слова, президент Володимир Зеленський анонсував «амбітну» безпекову угоду з Польщею.

Раніше президент України та президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден підписали 10-річну двосторонню угоду про безпеку, спрямовану на посилення захисту України від російських загарбників. Кремль не забарився з реакцією.

Крім того, на саміті G7 Зеленський разом із прем’єр-міністром Японії Фуміо Кішідою підписали безпекову угоду між нашими державами.

Як повідомлялося, Польща приєдналася до декларації країн G7 про гарантії безпеки для України.

Джерело матеріала
loader
loader