Поки триває сезон полуниці, варто замислитись над приготуванням варення на зиму. Якщо, все ж таки, ви вирішили взятись за консервацію, радимо звернути увагу на цей рецепт. При дотриманні правильної технології, вдасться зберегти максимальну кількість вітамінів.
Як приготувати полуничне варення знає фудблогерка з ніком viktoriia_chui. В Instagram вона розповіла, що за цим рецептом консервація виходить густа та неймовірно смачна.
Інгредієнти
- Полуниця – 1 кг
- Цукор – 500 гр
- Агар-агар – 8 гр
Спосіб приготування
1. Полуницю миємо та викладаємо у ємність, в якій буде варитись варення.
2. Додаємо цукор та вмикаємо нагрів. Періодично помішуючи доводимо до кипіння та проварюємо протягом 3-5 хвилин.
3. Вимикаємо нагрів, накриваємо майбутнє варенн кришкою та залишаємо на 8 годин.
4. Агар-агар змішуємо з 1 ст.л. цукру та додаємо суміш до полуниці.
5. Вмикаємо нагрів, доводимо до кипіння та проварюємо протягом 5 хвилин помішуючи.
6. Розливаємо варення по стерилізованим банками та закриваємо кришкою.
На OBOZ.UA є й інші рецепти варення:
- Варення з шишок
- Варення з дині
- Варення з йошти