Полуничне варення: як приготувати, щоб вийшло густим і не втратило вітаміни
Полуничне варення: як приготувати, щоб вийшло густим і не втратило вітаміни

Полуничне варення: як приготувати, щоб вийшло густим і не втратило вітаміни

Поки триває сезон полуниці, варто замислитись над приготуванням варення на зиму. Якщо, все ж таки, ви вирішили взятись за консервацію, радимо звернути увагу на цей рецепт. При дотриманні правильної технології, вдасться зберегти максимальну кількість вітамінів.

Як приготувати полуничне варення знає фудблогерка з ніком viktoriia_chui. В Instagram вона розповіла, що за цим рецептом консервація виходить густа та неймовірно смачна.

Полуничне варення: як приготувати, щоб вийшло густим і не втратило вітаміни

Інгредієнти

  • Полуниця – 1 кг
  • Цукор – 500 гр
  • Агар-агар – 8 гр

Спосіб приготування

1. Полуницю миємо та викладаємо у ємність, в якій буде варитись варення.

Полуничне варення: як приготувати, щоб вийшло густим і не втратило вітаміни

2. Додаємо цукор та вмикаємо нагрів. Періодично помішуючи доводимо до кипіння та проварюємо протягом 3-5 хвилин.

3. Вимикаємо нагрів, накриваємо майбутнє варенн кришкою та залишаємо на 8 годин.

Полуничне варення: як приготувати, щоб вийшло густим і не втратило вітаміни

4. Агар-агар змішуємо з 1 ст.л. цукру та додаємо суміш до полуниці.

5. Вмикаємо нагрів, доводимо до кипіння та проварюємо протягом 5 хвилин помішуючи.

Полуничне варення: як приготувати, щоб вийшло густим і не втратило вітаміни

6. Розливаємо варення по стерилізованим банками та закриваємо кришкою.

На OBOZ.UA є й інші рецепти варення:

  • Варення з шишок
  • Варення з дині
  • Варення з йошти
Джерело матеріала
loader