![В Україні почали продавати перші врожаї абрикосу](https://thumbor.my.ua/AzEGGs9vat7CTFz8x16lSa6QRQs=/800x400/smart/filters:format(webp)/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F422%2Fd419570f0ab8a75a52aaede732c79517.jpg)
В Україні почали продавати перші врожаї абрикосу
В Україні почали продавати перші врожаї абрикосу – і їхня вартість набагато нижча, ніж минулого року. Ціна від місцевих виробників поки що сягає 50 грн за 1 кілограм. Про це повідомляє EastFruit, пише agronews.ua.
Аналітики зазначили, що завдяки сприятливим погодним умовам цьогоріч українські садові підприємства змогли вийти на ринок на тиждень раніше, ніж минулого року.
Водночас аграрії стурбовані – врожайність абрикосу знизилася у більшості виробників. Через теплу та сонячну погоду на початку весни фруктові дерева на півдні України почали цвісти в середньому раніше на 2 тижні, ніж зазвичай. Тому заморозки у травні знищили значну частину врожаю.
Та попри це абрикос поки що продається невеликими партіями по 35-50 грн за кілограм. Ця ціна в середньому на 32% дешевша, ніж у 2023 році.
Але навіть незважаючи на обмежену пропозицію, попит на ці літні фрукти досить стриманий. Заморозки пошкодили квіти, що вижили, що сильно позначилося на якості дозрілих плодів.
![loader](/files/images/preloader.gif)
![loader](/files/images/preloader.gif)