10 продуктів, які допоможуть вам не соромитись вашого тіла
10 продуктів, які допоможуть вам не соромитись вашого тіла

10 продуктів, які допоможуть вам не соромитись вашого тіла

Безумовно, раціон відіграє вагому роль для здоров’я люди, впливаючи на наше самопочуття та запобігаючи виникненню тих чи інших проблем. Крім того, певні продукти здатні допомагати покращувати естетичний вигляд тіла, що сприяє адекватному самосприйняттю та здоровим стосункам із партнером. 

Що їсти, щоб не соромитись свого тіла та носити відкритий одяг з відчуттям впевненості у собі? В Eat This, Not That! поділились, яку їжу вам слід додати до свого раціону, щоб завжди залишатись у формі. 

Кориця

Дослідження Американського журналу клінічного харчування показало, що ця спеція допомагає знизити рівень інсуліну, зменшуючи відкладення цукру у вигляді жиру. Додавайте її в каву, грецький йогурт або до яблук, щоб прибрати м’якість у зоні живота.

Масло авокадо 

Дослідники з Університету штату Пенсильванія виявили, що вживання 3 столових ложок олії авокадо здатні зменшити жирові відкладення на животі. У ході дослідження, впродовж 4 тижнів учасники, які вживали цю олію, втратили 1,6% жиру на животі, тоді як ті, хто вживав інші олії не відчули змін.

Спаржа 

Спаржа багата на калій, який допомагає організму виводити воду і натрій. Таким чином ви зможете бути впевненими у своєму вигляді та не нервувати щодо набряку.

Солоні огірки 

Дослідження показують, що кислі продукти збільшують швидкість спалювання вуглеводів на 40%, що допомагає ефективно позбавлятись від зайвої ваги. Мариновані огірки є чудовою низькокалорійною закускою, що допоможе вам відчувати впевненість у собі.

Кефір 

Згідно з дослідженнями Університету штату Огайо кефір допомагає зменшити здуття живота та газів на 70%. Крім того, кефір може нейтралізувати негативний ефект лактози, допомагаючи вам почуватися краще.

Яблучний оцет

Додайте столову ложку яблучного оцту до свого салату, щоб розтопити жирові відкладення. Японське дослідження показало, що учасники з ожирінням, які вживали оцет протягом 8 тижнів, втратили більше вісцерального жиру, ніж група, яка за цей час не вживала оцту зовсім. 

Кімчі

Кімчі — це корейська ферментована капуста, що містить пробіотики, які покращують травлення та запобігають здуттю живота. Хоча в довгостроковій перспективі кімчі корисний, початковий ефект у вигляді дискомфорту та газів може бути небажаним.

Свіжомелений перець 

Піперин — це речовина, що надає перцю гострий смак. Вона здатна зупинити утворення нових жирових клітин. 

Манго 

Під час стресу підвищується рівень кортизолу, що  спонукає до надмірного накопичення жиру в області живота. Однак, додавання в раціон продуктів, багатих на вітамін C, а саме манго, може зменшить стрес та сприяти схудненню.

Мигдаль 

Мигдаль багатий на амінокислоту L-аргінін, що сприяє кращому спалюванню жиру і вуглеводів під час фізичних навантажень. Всього чверть чашки мигдалю перед тренуванням та дієта з обмеженням калорій допоможе позбавитись від зайвої ваги в області живота. 

РанішеOBOZ.UA розповів, які продукти можуть прискорити метаболізм. 

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader
loader