На Київщині оновили графіки відключень світла: як дізнатися свою групу
На Київщині оновили графіки відключень світла: як дізнатися свою групу

На Київщині оновили графіки відключень світла: як дізнатися свою групу

23 червня, стабілізаційні відключення електроенергії в Київській області розпочнуться раніше. Графіки відключень діятимуть з 11:00 і до 23:00. Також жителів Київської області просять додатково перевірити свої графіки, оскільки сьогодні вони були оновлені. Існує ймовірність зміни номерів груп відключень, тому важливо бути уважними до нових розкладів.

Про це повідомляє ДТЕК. Основною причиною впровадження ранніх стабілізаційних відключень є необхідність управління енергоспоживанням у складних умовах.

Регулярні обстріли та пошкодження інфраструктури призводять до нестабільності енергосистеми, що змушує операторів вживати додаткових заходів. Впровадження нових графіків дозволяє більш ефективно розподіляти навантаження та мінімізувати ризики аварійних відключень.

Як дізнатись свою групу

На Київщині графіки залежить від населеного пункту. Наприклад, у Яготині гарантовані відключення тривають по 2 години, сумарно до 6 годин на добу. Дізнатися про свою групу та час відключень можна на кількох ресурсах:

  • чат-ботиДТЕК КРЕМ;
  • телефони: (044) 459 07 40 (і той самий номер із кодами 067, 099 та 093), 0 800 400 740.

Як повідомляв OBOZ.UA раніше, у Міністерстві енергетики України наголосили, що зараз ще зарано говорити про те, що взимку в нашій країні будуть тривалі відключення світла. Там зазначили, що ситуація може змінитися кожного дня.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader