CNN через передчасний доступ до ШІ-інструмента «TiкToк» створив відео з цитатами Гітлера
CNN через передчасний доступ до ШІ-інструмента «TiкToк» створив відео з цитатами Гітлера

CNN через передчасний доступ до ШІ-інструмента «TiкToк» створив відео з цитатами Гітлера

У тіктоці переконують, що у разі публікації цього відео, його б заблокували.

Соцмережа «TiкToк» тестує новий ШІ-інструмент «Symphony Digile Avatars Tiktok», що дозволяє генерувати відео з цифровим аватаром та їх озвученням на основі зображень на плакатах та розміщених них закликів. Посилання на інструмент помилково опублікували для користувачів-рекламодавців відеоплатформи TikTok Ads Manager. Скориставшись цим, редакція CNN згенерувала відео із цитатами Гітлера, що суперечить встановленим щодо контенту правилам соцмережі. Про це повідомило The Verge.

Першою «лазівку» помітила редакція телеканалу CNN. Відтак згенерували з доромогою ШІ-інструмента відео з цитатами Гітлера про «білу расу», відео з промовою Осами Бін Ладена «Лист до Америки» та фейкову інструкцію, як голосувати на виборах.

CNN не публікувало згадуваних відео, проте стало зрозуміло, що наразі інструмент не містить жодних обмежень щодо генерації забороненого контенту та не пропонує додавати водяний знак на ШІ-відео.

Прес-секретарка «TiкToку» Лора Перес запевнила медіа, що у разі якби CNN опублікувало згадувані відео у соцмережі, їх би заблокували за невідповідність встановленим стандартам.

  • Читайте також: «Forbes Україна»: TikTok призупинив перемовини про відкриття свого представництва в Україні

 Фото: «TiкToк» / Getty Images

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Долучитись
Теги за темою
Соцмережі
Джерело матеріала
loader
loader