Каперси найбільш популярні в середземноморському регіоні, їх використовують як інгредієнт в приготуванні інших страв. Важливо зауважити, що вони мають декілька поживних речовин і рослинних сполук, які можуть принести користь здоров'ю людини.
Про це повідомили в health. Експерти поділилися користю споживання каперсів.
Вміст необхідних поживних речовин
Каперси низькокалорійні, проте містять вітаміни й мінерали. Ба більше, вони є хорошим джерелом міді, яка потрібна для утворення еритроцитів, росту та розвитку, метаболізму, виробництва енергії, синтезу нейромедіаторів тощо.
Вітамін К відіграє важливу роль у зміцненні кісток, серця, також він потрібен для нормального згортання крові.
Джерело кверцетину
Каперси містять речовини, що мають антиоксидантні й протизапальні властивості, йдеться про поліфенольну сполуку кверцетину.
Своєю чергою кверцетин допомагає захистити клітини від окислювального пошкодження, що призводить до зниження ризику хронічних захворювань. Ба більше, він має протиракову, протидіабетичну та противірусну дію, а також може захистити від вікових захворювань.
Зниження рівня ліпідів у крові
Вживання великої кількості каперсів може допомогти знизити високий рівень ліпідів у крові. Зокрема, каперси можуть зменшити всмоктування холестерину в травному тракті.
РанішеOBOZ.UA розповів про те,яке молоко найкорисніше.
Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.
Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.