"Некомпетентна": Веніславський оцінив заяву Безуглої про Торецьк і втрату позицій
"Некомпетентна": Веніславський оцінив заяву Безуглої про Торецьк і втрату позицій

"Некомпетентна": Веніславський оцінив заяву Безуглої про Торецьк і втрату позицій

Про події під Торецьком можуть висловитись представники Генерального штабу ЗСУ або народні депутати, які є чинними військовими або Героями України, пояснив нардеп Федір Веніславський. З його слів, ці люди публічно не критикували поведінку генерала, який керує боями на даному відтинку.

Ситуацію на лінії фронту мають коментувати лише люди, дотичні до військової справи. Натомість народна депутатка і членкиня комітету з нацбезпеки Мар'яна Безугла не має достатньо знань, умінь, навичок, щоб оцінювати військові події та критикувати дії українського генерала. Про своє ставлення до виступів Безуглої нардеп і член цього ж комітету Федір Веніславський висловився в ефірі телеканалу "Київ 24".

Журналіст заявив, що не має значення правдивість чи неправдивість Мар'яни Бузуглої, яка звинуватила у провалі під Торецьком генерал-лейтенанта Юрія Содоля, командувача ОСУВ "Хортиця" та Операції об'єднаних сил: "це питання другорядне". Натомість він цікавився, чи має політикиня право висловлювати свою позицію щодо подій на фронті. Веніславський впевнений, що коментувати ту чи іншу ситуацію може людина, яка достатньо компетентна у питанні, про яке іде мова. На його думку, кожен бажаючий може сам оцінити, чи має відповідні знання і навички Безугла і чи може вона давати оцінки рішенням Генштабу та командуванню Об'єднаних сил.

"Це суб'єктивна оцінка людиною якихось подій. Говорити про фаховість або не фаховість дуже складно", — сказав політик.

Також Веніславський пояснив, що комітет з нацбезпеки, у який входить він і нардепка, не встиг обговорити питання щодо подій на сході й ролі генерала. Водночас у парламенті є компетентні люди, які могли б критикувати події, але не роблять цього.

"У нас в комітеті є народні депутати України, які, я думаю, здатні давати такі оцінки, є і герої України та інші військові. Але ніхто з них якихось різких негативних оцінок діяльності тих чи інших військових керівників не давав", — заявив нардеп.

Заява Безуглої про Содоля - коментар Веніславського див. з 14:06 (орієнтовно)

Зазначимо, 24 червня Мар'яна Безугла опублікувала допис, у якому торкнулась питання Торецька — міста з 30-тисячним населенням неподалік від Горлівки, де ЗСУ незмінно тримали позиції з 2022 року. Політикиня заявила, що ЗС РФ здійснили тут прорив і винний за цей прорив — генерал Юрій Содоль, який під час атаки перебував в Одесі. З її слів, на даному відтинку фронту немає фортифікацій, воюють виснажені у попередніх боях підрозділи ЗСУ. Тим часом як командувач — "пиячить".

23 червня з'явилась заява начальника штабу "Азову" Богдана Кротевича, який критикував дії неназваного генерала, через якого загинуло багато українських бійців. Він звинувачував його у неумілому керівництві й тому, що він безжально жертвує життями. У ЗМІ написали, що може іти мова про Юрія Содоля.

24 червня у ДБР підтвердили, що дійсно отримали звернення Кротевича, у якому ішлося про генерал-лейтенанта, керівника ОСУВ "Хортиця".

Нагадуємо, 22 червня стало відомо про погіршення ситуації під Торецьком. Військові експерти заявили, що підрозділи ЗС РФ раптово перейшли в атаку і відсунула позиції ЗСУ на кілька кілометрів.

Теги за темою
війна Збройні сили України Донбас Донецька область
Джерело матеріала
loader