Третина дівчат ходить на побачення заради безкоштовної їжі: соціологи виявили приховану небезпеку
Третина дівчат ходить на побачення заради безкоштовної їжі: соціологи виявили приховану небезпеку

Третина дівчат ходить на побачення заради безкоштовної їжі: соціологи виявили приховану небезпеку

Приблизно третина дівчат погоджується побачити не заради романтики, а щоб безкоштовно поїсти. Таке несподіване відкриття зробили соціологи, результати яких опублікували в журналі SPPS.

"Ми зацікавилися цією проблемою після того, як ми прочитали про це в новинах. Що цікаво, найчастіше себе так поводили дівчата, які страждали на нарцисизм, макіавелізм і психопатію, а також дотримувалися традиційних уявлень про роль чоловіків і жінок" – розповів Браян Коллісон з університету Азуси (США).

Свидание: источник: nashaspec.ru

Питання, чому люди воліють моногамію, залишається однією з головних загадок. Вчені вважають, що це пов'язано з необхідністю захищати потомство, роллю бабусь в еволюції та появою знарядь праці.

Вивчення моногамії ускладнює відсутність чіткого розуміння, яка частина мозку та які гормони відповідають за сімейні зв'язки, а також чим кохання відрізняється від простого статевого потягу.

Спостереження за тваринами, такими як шимпанзе, показують, що самки часто вступають у відносини із самцями в обмін на їжу. Можливо, така поведінка спричинила розвиток моногамії у наших предків.

Коллісон та його команда звернули увагу на сучасні аналогії цього феномену. Вони вивчили історію про те, що багато дівчат йдуть на побачення заради безкоштовної вечері. Соціологи провели опитування серед восьми сотень дівчат у соціальних мережах, щоб перевірити, наскільки це правда.

Побачення, скріншот: YouTube

Результати здивували дослідників: чверть учасниць хоча б раз ходила на побачення заради їжі, незважаючи на те, що більшість вважала таку поведінку неприпустимою. У повторному опитуванні серед іншої групи дівчат частка аматорок безкоштовної вечері зросла до 33%.

Аналіз показав, що дівчата, які часто вдаються до таких побачень, мають "темну тріаду" рис характеру: нарцисизм, макіавелізм і психопатія. Ці люди добре маніпулюють іншими та мають низький рівень емпатії.

Однак це не означає, що тільки дівчата так чинять. Чоловіки також можуть поводитися подібним чином, але поки що це не було вивчено. Соціологи планують заповнити цю прогалину найближчим часом.

Крім того, Знай.ua повідомляв, дівчина прийшла знайомитися з батьком бойфренда і з'ясувала, що бачить його не вперше: "Так, я це зробила... у парку"

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що Тіна Кароль пішла у відрив без одягу та зі склянкою: "Я зцілюю себе"

Читайте також: дівчина пролетіла всю країну заради зустрічі з хлопцем з інтернету, а він не прийшов.

Джерело матеріала
loader
loader