"Варварська атака": у Путіна відреагували на масований удар по Криму
"Варварська атака": у Путіна відреагували на масований удар по Криму

"Варварська атака": у Путіна відреагували на масований удар по Криму

За словами прессекретаря президента РФ Дмитра Пєскова, рішення про закриття пляжного сезону в Криму наразі не ухвалювали.

Президент Росії Володимир Путін співчуває постраждалим, але не буде робити окремого спеціального звернення через вибухи поблизу військового аеродрому Бельбек в тимчасово окупованому Криму. Про це заявив прессекретар російського лідера Дмитро Пєсков.

"Путін глибоко співчуває постраждалим під час атаки ЗСУ на Севастополь і нападу в Дагестані", — сказав Пєсков.

Він пояснив, що рішення про закриття пляжного сезону в Криму у зв'язку з ракетною атакою по Севастополю наразі не ухвалювали.

На запитання, чи причетні до цієї атаки українці, Пєсков відповів "так".

"Ми бачимо з одного боку абсолютно варварську атаку в Криму. Ми прекрасно розуміємо, хто за цим стоїть. Президент (Путін, — ред.) говорив, хто наводить на цілі ці ракети, хто забезпечує ці пуски. Запитуйте у моїх колег у Європі, у Вашингтоні", — зазначив Пєсков.

Крім того, МЗС Росії викликало посла США Лінн Трейсі у зв'язку з ударом по Севастополю.

Атака на Севастополь

23 червня місцеві мешканці в соцмережах повідомили, що у Севастополі було "дуже гучно" і "вікна мало не вилетіли". Також повідомлялось, що до селища Учкуєвка приїхали 15 "швидких", в тому числі й "з військовими чорними номерами".

У Міноборони РФ заявили про те, що сили ППО збили чотири ракети ATACMS. Україну звинуватили у "терористичній атаці по цивільній інфраструктурі міста Севастополь".

Український нардеп Олексій Гончаренко зазначив, що пляжі в Любимівці та Учкуївці, де найбільше постраждалих, розташовані всього "за пару кілометрів" від військового об'єкта — аеродрому Бельбек. Він наголосив, що саме звідти злітає бомбардувати Україну ворожа авіація, але росіяни не закривають пляжі і "прикриваються місцевими жителями, які сидять просто за 1-2 км від цих літаків".

Нагадаємо, представник окупаційної влади Михайло Развожаєв заявив, що внаслідок обстрілу загинули троє місцевих, а близько ста осіб — постраждали.

Теги за темою
Крим Дмитро Пєсков
Джерело матеріала
loader
loader