Чи справді треба відмовлятися від цукру заради здорового харчування: розвіюємо міф
Чи справді треба відмовлятися від цукру заради здорового харчування: розвіюємо міф

Чи справді треба відмовлятися від цукру заради здорового харчування: розвіюємо міф

Вважається , що саме цукор є відповідальним за епідемію ожиріння, а експерти стверджують, що він викликає таку ж залежність, як і наркотики.

Але справа у тому, що насправді не весь цукор є шкідливим, і така думка може завдати вашому здоров’ю більше шкоди, ніж користі, пише Eat This Not That.

Природний і доданий цукор

Це може бути несподіванкою, але насправді краще повністю не виключати цукор зі свого раціону. Незважаючи на те, що світ був навчений вважати батончик і миску полуниці однаково жахливими, коли мова йде про велику кількість цукру, вони впливають на ваше тіло зовсім по-різному.

"Є два види цукру: природний цукор і доданий цукор. Коли ми говоримо про обмеження цукру для загального здоров’я, ми справді стурбовані додаванням цукру", — каже Емі Горін, MS, RDN, власник Amy Gorin Nutrition в районі Нью-Йорка. "Цукри, що зустрічаються в природі, як ті, що містяться у фруктах і навіть овочах, таких як солодка картопля, є важливою частиною здорового, збалансованого харчування та забезпечують велику кількість вітамінів, мінералів та інших поживних речовин".

Насправді щоденне споживання природного цукру має вирішальне значення для всіх клітин і органів вашого тіла.

доданий цукор слід обмежити не більше ніж 6 чайними ложками на день для жінок і 9 чайними ложками для чоловіків. Це не лише цукор, який ви особисто додаєте у свої страви: це також цукор, який компанії прокрадають у оброблені харчові продукти, як-от соуси для пасти , хліб і заправки для салатів. Тож так, перевірка харчових етикеток насправді надзвичайно важлива.

"Доданий цукор є рафінованим, не забезпечує поживних речовин і викликає запалення в організмі", — говорить Данчі.

Як правильно харчуватися

Дійсно, найкращий спосіб покращити загальний стан здоров’я – це просто їсти більше овочів і фруктів.

Час від часу вживаючи цукор, або не під час кожного прийому їжі, ви залишатиметеся здоровим. Тому що хоча деяка кількість цукру може бути частиною великої шкоди, він, безперечно, також може бути частиною здорового харчування.

Раніше OBOZ.UA розповідав про те, чи безпечно споживати стевію замість цукру.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader