Як Китай може завоювати Тайвань без вторгнення: що відомо про тактику "сірої зони"
Як Китай може завоювати Тайвань без вторгнення: що відомо про тактику "сірої зони"

Як Китай може завоювати Тайвань без вторгнення: що відомо про тактику "сірої зони"

Китайські військові можуть ізолювати Тайвань, завдати шкоди його економіці та змусити демократичний острів піддатися волі правлячої партії Пекіна, навіть не зробивши жодного пострілу.

Як попереджає відомий аналітичний центр, побоювання, що Комуністична партія може взяти під свій контроль Тайвань, за необхідності силою, посилилися останніми роками через дедалі більше войовничі дії китайського лідера Сі Цзіньпіна.

У такому сценарії аналітики та військові стратеги вже давно зосередилися на двох ключових варіантах, доступних Китаю – повномасштабне вторгнення чи військова блокада.

Використовуючи тактику «сірої зони», Берегова охорона Китаю, її так звана морська міліція, а також різні поліцейські та агенції з безпеки на морі можуть ініціювати повний або частковий "карантин" на Тайвані.

У його порти і припинення постачання життєво важливих постачань, таких як енергія, для 23 мільйонів жителів острова, йдеться в нещодавно опублікованому звіті CSIS.

Берегова охорона Тайваню, яка має лише 10 океанських кораблів і близько 160 менших кораблів, не має достатньої чисельності, щоб протистояти карантинним зусиллям, йдеться у доповіді.

Джерело: CNN .

Останні новини України:

З росією Трамп, на відміну від Байдена, не церемонитися, – Сергій Дацюк.

Хто може замінити Ріші Сунака у пошуках нового лідера консерваторів.

Сценарії закінчення війни в Україні: військовий розкритикував можливість домовленості.

Теги за темою
США війна Китай
Джерело матеріала
loader