На війні загинув відомий хореограф, який повернувся на фронт після протезування
На війні загинув відомий хореограф, який повернувся на фронт після протезування

На війні загинув відомий хореограф, який повернувся на фронт після протезування

На війні загинув український хореограф, танцівник та військовий Антон Смецький: він вдруге повернувся на службу після протезування. Про це повідомили у Національному палаці мистецтва «Україна». 

«Антон пішов на фронт з початку війни. Він втратив ногу, зробив протезування та пішов знову, хоча мав змогу і не іти. Але він просто не зміг залишити своїх побратимів та свою країну», - йдеться у повідомленні. 

Він загинув виконуючи бойове завдання. 

На загибель військового і хореографа також відреагувала співачка Ірина Білик

«Вчора я дізналася, що Антон загинув на фронті, але не вірила, і сьогодні остаточно зрозуміла, що мій друг вже ніколи не станцює зі мною свій найкращий танок…..Лети, прекрасна Душа!!! Всі твої слова і думки залишаться назавжди у моєму серці. Місяць тому у палаці »Україна« люди аплодували тобі, стоячи... Сьогодні ми всі проводжаємо тебе, як Героя і великого Артиста!», - написала вона у facebook. 

Хореограф Антон Смецький приєднався до лав ЗСУ від початку повномасштабного російського вторгнення. Спершу він вступив у київську тероборону, а потім служив сапером в 116 окремої механізованої бригади на Запорізькому напрямку.

У 2023 році чоловік отримав поранення, внаслідок якого втратив частину ноги. Після протезування та реабілітації попри бажання продовжити займатися танцями, він вирішив повернувся на фронт. 

До війни Антон Смецький співпрацював з українськими артистами, зокрема, Іриною Білик та Дмитром Коляденком. Також він був постановником шоу та мав балет. 

На війні загинув відомий хореограф, який повернувся на фронт після протезування - Фото 1

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Джерело матеріала
loader
loader