Шольц зробив гучну заяву щодо України та проблем: "Я завжди виступав за..."
Шольц зробив гучну заяву щодо України та проблем: "Я завжди виступав за..."

Шольц зробив гучну заяву щодо України та проблем: "Я завжди виступав за..."

Про це заявив сам Олаф Шольц в своєму новому інтерв’ю, пише Politeka.net.

Зокрема, Олаф Шольц повідомив, що так, це правда, що є багато громадян, які не згодні з підтримкою України, які також не згодні з санкціями, які було запроваджено проти Росії. Це, за його словами, також відображено в результатах виборів.

Шольц також заявив, що попри складну роботу з формування бюджету, німецька підтримка України залишиться, але змін зазнає підтримка українських біженців.

«На мою думку, немає альтернативи, щоб щось змінити. Я завжди виступав за обачність і за те, щоб ми використовували всі можливості для мирного розвитку, який не передбачає капітуляції України», – заявив Щольц, відповідаючи на запитання, чи опиниться під питанням підтримка України з огляду на скрутне становище внутрішнього бюджету

Канцлер Німеччини також зазначив, що значна допомога Україні, яку надає Німеччина, є викликом для державного бюджету ФРН, але уряд налаштований «робити те, що наразі необхідно».

Також повідомлялося, що саме Німеччина нібито гальмувала новий пакет санкцій проти РФ. Ця затримка, поідомляли ЗМІ, частково обумовлена розходженнями між міністерством закордонних справ країни та канцлером Олафом Шольцом.

Однак 14-й пакет санкцій проти росії все ж був оціційно ухвалений ЄС. Під санкції потрапили 116 фізичних та юридичних осіб рф.

Санкції вдарять по російському енергетичному сектору, який є ключовим джерелом доходів для країни-агресора. Крім того, пакет містить спеціальні заходи, спрямовані на недопущення обходу вже діючих санкцій.

Євросоюз не заборонив імпорт газу, але європейські термінали більше не будуть використовуватися для реекспорту LNG у треті країни.

Останні новини України:

Чого насправді боїться Дональд Трамп: "Стане для нього Афганістаном".

Розчаровані Байденом: ситуація в НАТО загострюється, стало відомо про новий конфлікт.

Як довго триватиме війна в Україні: два основні сценарії.

Теги за темою
Німеччина санкції
Джерело матеріала
loader
loader