Українці можуть самі вибрати, що написати на автономерах: скільки коштує
Українці можуть самі вибрати, що написати на автономерах: скільки коштує

Українці можуть самі вибрати, що написати на автономерах: скільки коштує

Українці можуть замовити індивідуальний номерний знак для свого автомобіля онлайн. Зробити це можна за допомогою електронного кабінету водія. Вартість виготовлення номера – від 300 грн.

Про це повідомили у Головному сервісному центрі МВС. Там зазначили: також індивідуальний номер можна замовити "безпосередньо у будь-якому сервісному центрі МВС".

Для замовлення індивідуального номерного знака через електронний кабінет водія потрібно спочатку в ньому авторизуватися – за допомогою електронного підпису, BankID або Дія.Підпис. Далі:

  • оформити заявку на виготовлення, що включає перевірку доступності напису на макеті індивідуальних номерних знаків;
  • провести оплату за надання адміністративної послуги та у разі потреби логістичних послуг;
  • отримати комплект індивідуальних номерних знаків – або у Києві (управління стандартизації Головного сервісного центру МВС за адресою: вул. Мрії, 19), або доставкою через "Нову Пошту".

"Після отримання комплекту виготовлених індивідуальних номерних знаків слід звернутися до сервісного центру МВС для перереєстрації транспортного засобу", – зазначили у ГСЦ МВС. Зазначивши: зробити це можна "у будь-якому зручному сервісному центрі".

Українці можуть замовити та отримати індивідуальний номерний знак для свого транспортного засобу онлайн

Скільки коштує виготовлення індивідуального номера

  • 300 грн – три символи (мінімальне замовлення).
  • 90 грн – кожен наступний (до восьми символів).
  • 204 грн – вартість спецпродукції (номерних знаків для авто).
  • 92,4 грн – вартість спецпродукції (номерних знаків для мотоцикла).

"Вартість логістичних витрат ДП "ІНФОТЕХ" – доставка на відділення "Нової Пошти" – 500 грн. Додатково оплачуються логістичні послуги перевізника "Нова Пошта" за доставку за вказаною адресою", – розповіли у ГСЦ МВС.

Термін виготовлення номера – до 1 місяця. Починаючи з дати передачі виробника екземпляра макета індивідуального номерного знака.

Як повідомляв OBOZ.UA, раніше в Україні змінили ціни на "елітні" автомобільні номери – тобто з платними комбінаціями цифр. При цьому неоднорідно: одні комбінації здорожчали – аж до 80 000 грн, а інші здешевшали до 4 000 грн.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader