Китайський зонд привіз на Землю проби ґрунту зі зворотної сторони Місяця
Китайський зонд привіз на Землю проби ґрунту зі зворотної сторони Місяця

Китайський зонд привіз на Землю проби ґрунту зі зворотної сторони Місяця

У вівторок апарат приземлився в пустелі Внутрішньої Монголії після складної місії, яка тривала 53 дні.

Китайський місячний зонд Чан’е-6 вперше в історії доставив на Землю зразки ґрунту зі зворотного боку Місяця. Про це агентство Xinhua.

Зазначається, що це була одна з найскладніших місій у космічних дослідженнях. Експедиція тривала 53 дні. Вона розпочалася 3 травня, коли до Місяця стартувала ракета-носій Чанчжен-5 з космічним апаратом Чан’е-6.

З 2 по 3 червня зонд зібрав зразки ґрунту, а 4 червня відірвався від зворотного боку Місяця і незабаром вийшов на заплановану місячну орбіту. 25 червня апарат здійснив посадку в пустелі Внутрішньої Монголії.

За словами наукового співробітника Інституту геології та геофізики Китайської академії наук Ян Вея, місія Чан’е-6 є важливою віхою в історії дослідження Місяця. Вона сприятиме більш повному розумінню еволюції Місяця.

“Нові зразки неминуче приведуть до нових відкриттів. Захоплення Місяцем сягає корінням у китайську культуру протягом століть, про що свідчить міфологічне оповідання про Чаньє, жінку, яка подорожувала Місяцем і жила на ній. Тепер китайські вчені з нетерпінням очікують можливості зробити свій внесок у науку про Місяць”, – додав він.

Раніше повідомлялося, що китайський апарат Chang’e-6 у неділю, 2 червня, здійснив посадку на зворотному боці Місяця



Теги за темою
Космос
Джерело матеріала
loader
loader