Експосадовця Київзеленбуду судитимуть за розтрату ₴1,3 мільйона на ремонті скверу
Експосадовця Київзеленбуду судитимуть за розтрату ₴1,3 мільйона на ремонті скверу

Експосадовця Київзеленбуду судитимуть за розтрату ₴1,3 мільйона на ремонті скверу

Колишнього заступника начальника одного з управлінь Комунального об’єднання “Київзеленбуд” судитимуть за розтрату понад 1 млн 300 тис. грн під час капітального ремонту скверу у Святошинському районі Києва.

Про це повідомляє Київська міська прокуратура, передає Укрінформ.

За процесуального керівництва Дарницької окружної прокуратури міста Києва до суду скеровано обвинувальний акт за фактом розтрати бюджетних коштів в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України).

Згідно з матеріалами слідства, між Київзеленбудом та приватним підприємством у 2023 році був укладений договір підряду на виконання робіт у сквері на вулиці Симиренка між будинками №5-В та №7-А у Святошинському районі. У цьому сквері є спортивний майданчик, на якому мали облаштувати спеціальне покриття, втім не зробили цього.

У подальшому, ексзаступник начальника управління з капітальних вкладень, достовірно знаючи, що роботи виконані не в повному обсязі, підписав акти виконаних робіт, на підставі яких на рахунки приватної фірми були перераховані бюджетні кошти.

Висновком експертів підтверджено завдання збитків столичній громаді на суму понад 1 млн 300 тис. грн.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Як повідомляв Укрінформ, посадовця Київзеленбуду підозрюють у розтраті 300 тисяч гривень на ремонті доріжок в Гідропарку.

Теги за темою
Суд Будівництво
Джерело матеріала
loader
loader