Кримська татарка Леніє Умерова написала листа з російської в'язниці
Кримська татарка Леніє Умерова написала листа з російської в'язниці

Кримська татарка Леніє Умерова написала листа з російської в'язниці

Кримська татарка, громадянка України Леніє Умерова, яку Росія звинувачує у шпигунстві, написала новий лист із російської в'язниці.

Про це повідомив її брат Азіз Умеров у Фейсбуці, передає Укрінформ.

За словами Азіза Умерова, останнім часом новин від сестри поменшало, ймовірно, «листи стали затримувати цензори».

Кримська татарка Леніє Умерова написала листа з російської в'язниці - Фото 1

«Я в камері, як і раніше, одна. Попередню сусідку забрали, нову поки не привели. СІЗО в основному чоловіче, тому, можливо, її й немає. Але одній мені комфортніше, і за цей час вже звикла. У бібліотеці набрала підручників, вчу різні речі) Новини останнім часом майже не дивлюся...», – йдеться у листі.

Кримчанка розповіла, що у камері вона дивиться футбол, проте, як зазначає дівчина, мало що розуміє. «Але у мене багато часу, і можливість розібратися самій)», - додала вона.

«А в перервах показують ігри БРІКС, сьогодні дивилася. Там я розумію ще менше, тому дивилася спонсорську рекламу. Дивно, ігри ніби міжнародні, а реклама тільки російська», – пише Леніє.

"Помріяла, як би хотілося з вами побачитися, прогулятися разом. Попити смачної кави, зайти в Milkbar за трайфлом, а в черзі познайомитися з чарівним кудлатим песиком... Дуже за вами скучила. Але це всього лише труднощі. Ми їх подолаємо, а не вони нас! Переможемо! Переживемо! Разом!», - додала вона.

Як повідомлялося, 4 грудня 2022 року російські силовики затримали 25-річну кримську татарку Леніє Умерову після перетину грузинсько-російського кордону, коли вона намагалася повернутися до тимчасово окупованого Криму для догляду за онкохворим батьком. Її звинуватили в нібито порушенні правил режимної зони. Лефортовський суд Москви заарештував Умерову за звинуваченням у шпигунстві.

Раніше Укрінформповідомляв, що російський "суд" відмовив у задоволенні скарги захисту на ухвалу про продовження терміну взяття під варту кримської татарки Леніє Умерової.

Фото: Telegram/ Дарʼя Корнілова

Теги за темою
Росія Окупація Криму
Джерело матеріала
loader
loader