Кулінарне застосування руколи відоме ще з давніх часів. Також люди використовували її як природний афродизіак та для лікування певних захворювань, зокрема, розладів травлення.
Про це повідомили в health. Рукола є потужним джерелом захисних рослинних сполук із високим вмістом декількох вітамінів та мінералів.
Користь споживання руколи:
Антиоксидантні та протизапальні властивості
Антиоксиданти в руколі захищають від окислювального стресу, який може призвести до пошкодження клітин та різних захворювань. Також рукола багата сполуками, які містять сірку, також вона містить флавоноїди – кверцетин, кемпферол та глікозид ізоргамнетину.
Зниження ризику хронічних захворювань
Рукола повʼязана зі зниженням ризику розвитку раку підшлункової залози, серцевих захворювань, діабету тощо.
Довголіття
Споживання руколи допоможе захистити здоровʼя та збільшити шанси на довголіття без хвороб. Згідно з оглядом, кожна 100-грамова порція хрестоцвітих овочів, а саме руколи, на день пов'язана зі зниженням ризику смерті на 10% від усіх причин.
Зниження когнітивних функцій
Згідно з дослідженням, споживання зелених листових овочів повʼязане з повільнішим зниженням когнітивних функцій. Дослідники помітили, що в людей, які споживали одну-дві порції зелених листових щодня, швидкість зниження когнітивних функцій була еквівалентна тій, яка була 11 років тому.
Раніше OBOZ.UA розповідав про те, як зʼїсти тістечко без шкоди для фігури.
Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.
Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.