Новим генсеком Ради Європи обрали експрезидента Швейцарії
Новим генсеком Ради Європи обрали експрезидента Швейцарії

Новим генсеком Ради Європи обрали експрезидента Швейцарії

Новим генеральним секретарем Ради Європи обрали колишнього президента Швейцарії Алена Берсе. Про це повідомив Укрінформ. У другому турі голосування на літній сесії ПАРЄ в Страсбурзі за нього віддали 114 голосів.

П'ятирічний термін Алена Берсе почнеться 18 вересня. Він замінить на посаді хорватського політика Марію Пейчинович-Бурич, яка була обрана у 2019 році. Після оголошення результатів виборів Ален Берсе заявив в Палаці Європи, що його пріоритетним напрямом буде Україна та всі міжнародні ініціативи, пов'язані з її підтримкою та захистом.

- Головним нашим пріоритетом, і ми всі добре розуміємо чому, є Україна. І коли ми говоримо про Україну, ми говоримо не просто про країну, ми говоримо про українців. Ми говоримо про їхніх дітей, і Рада Європи дуже активно займається всіма цими питаннями, - сказав він.

Віцепрезидент ПАРЄ Олена Хоменко розповіла, що Ален Берсе пообіцяв призначити спеціального представника у справах українських дітей, який буде підпорядковуватися безпосередньо генеральному секретарю та регулярно звітуватиме перед Комітетом Міністрів та працюватиме з членами ПАРЄ.

  • 25 червня ЄС відкрив переговори щодо вступу України та Молдови.
  • 22 січня представник Греції Теодорос Руссопулос став новим президентом ПАРЄ.

 

 

 

Теги за темою
Євросоюз Швейцарія ПАРЄ
Джерело матеріала
loader