Для затишного сімейного чаювання ідеально підійде вологий чізкейк із чорницею. Саме зараз ягода, яка потрібна для такого десерту, дуже соковиті і має багато вітамінів. Чудово поєднується з пухким сирним тістом.
Ідея приготування ніжного чізкейку з чорницею опублікована на сторінці фудблогерки Оксани Білінської (oxana bil) в Instagram. Вода, яку ви заливаєте у тісто, обов'язково має бути крижаною.
Інгредієнти для основи:
- борошно – 360 г
- масло (холодне) – 180 г
- яйця – 2 шт.
- цукор – 30 г
- щіпка солі
- крижана вода – 1-2 ст.л.
Спосіб приготування:
1. Борошно, цукор, сіль перемішати.
2. Перетерти з холодним маслом в крихту.
3. Додати яйця і холодну воду.
4. Замісити тісто і помістити на 30 хвилин в холодильник
Інгредієнти для начинки:
- кисломолочний сир – 670 г
- вершковий сир – 330 г
- вершки – 225 мл.
- цукор – 150 г
- кукурудзяний крохмаль – 3 ст.л.
- яйця – 5 шт.
- ванільний цукор
Спосіб приготування:
1. Збити все занурювальним блендером до однорідності.
2. Тісто розкотити на форму з пергаментом, утрамбувати, зробити бортики; проколоти виделкою.
3. Викласти сирну начинку і випікати за температури 170 градусів 50 хвилин.
Інгредієнти для ягідного шару:
- чорниця – 400 г
- цукор – 80-100 г
- крохмаль – 2 ст.л.
- вода – 50 мл.
Спосіб приготування:
1. Чорницю варити з цукром до мʼякості.
2. Додати крохмаль, розведений водою, варити до загустіння.
3. Трохи охолоджений пиріг покрити зверху чорничним шаром і поставити в холод на 7-8 годин.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Чізкейк з апельсиновим желе без випічки
- Чізкейк з сиром
- Лимонний чізкейк