Листя салату – невід’ємний продукт в раціоні мільйонів людей. Він не тільки смачний, але й дуже корисний. Але лишень за умови його правильного використання. Наприклад, якщо неправильно мити листя салату, воно негативно вплинути на стан здоров’я.
Справа тому, що досить часто на поверхні листя салату можна знайти кишкову паличку та інші мікроорганізми, що здатні здійснити згубний вплив на здоров’я людини. Як правильно мити листя салату, щоб воно стало безпечним для вживання, розбирався FoodOboz.ua
Річард Прайс, власник Brit Superstore, детально пояснив, як правильно мити салат, щоб бути впевненим, що він позбавлений поганих бактерій. Він навів декілька основних принципів, яких слід дотримуватись:
1. Перед тим, як взятись за листя салату, та й будь-який інший продукт харчування, слід мити руки з милом протягом 20 секунд.
2. Наповнюємо раковину холодною водою приблизно на 2/3 та додаємо 3-4 ложки харчової соди.
3. Занурюємо у воду листя салату та залишаємо там на 12-15 хвилин. Качан салату повинен бути повністю занурений у воду із содою.
4. Виймаємо салат з раковини, промиваємо під протічною водою та струшуємо від зайвої вологи.
Тепер салат можна сміливо вживати в їжу і не боятися, що до організму потраплять небезпечні бактерії.
На OBOZ.UA є й інші страви з тунцем:
- Спагеті з тунцем
- Макарони з тунцем у вершковому соусі
- Салат з тунцем та сиром фетою