Суд відправив під варту голову райради на Закарпатті
Суд відправив під варту голову райради на Закарпатті

Суд відправив під варту голову райради на Закарпатті


Михайло Ланьо зможе вийти із СІЗО, якщо за нього внесуть заставу у розмірі 30 млн гривень.

Вищий антикорупційний суд арештував підозрюваного у оборудці із землею голову Мукачівської районної ради Михайла Ланьо з можливістю внести 30 млн гривень застави. Про це Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) у четвер, 27 червня.

“Слідчий суддя ВАКС застосував запобіжний захід до голови однієї з районних рад на Закарпатті – підозрюваного у справі щодо продажу за безцінь 3 га землі комунальної власності. Розглянувши клопотання детективів НАБУ, погоджене прокурором САП, суд застосував до посадовця запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення 30 млн грн застави”, – йдеться у повідомленні.

У разі внесення застави на підозрюваного будуть покладені відповідні процесуальні обов’язки.

Також сьогодні ВАКС обрав ексначальнику відділу міськради у Закарпатській області запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення 5 млн гривень застави.

А напередодні ВАКС обрав запобіжний захід меру Мукачева Андрію Балозі – тримання під вартою з альтернативою застави в 30 млн гривень.

Раніше на поточному тижні стало відомо, що правоохоронці затримали Балогу і Ланьо. Їх підозрюють у зловживанні службовим становищем з метою продажу за заниженою вартістю земельної ділянки у центрі міста.

У жовтні 2023 року СБУ та НАБУ вже проводили обшуки у фігурантів цієї справи, але тоді посадовців не затримували.



Теги за темою
Україна Корупція Закарпаття СІЗО
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader