У Канаді через страйк скасували 150 авіарейсів: що відбувається
У Канаді через страйк скасували 150 авіарейсів: що відбувається

У Канаді через страйк скасували 150 авіарейсів: що відбувається

Канадська авіакомпанія WestJet скасувала щонайменше 150 рейсів через страйк працівників технічного обслуговування. Це вплинуло на 20 000 пасажирів, які мали летіти починаючи з суботи, 29 червня.

Про це повідомляє Associated Press. Профспілка авіамеханіків оголосила страйк у п'ятницю ввечері, 28 червня, через "небажання авіакомпанії вести переговори з профспілкою".

Це сталося після того, як федеральний уряд видав наказ про обов'язковий арбітраж після двох тижнів напружених переговорів щодо нової угоди.

За даними WestJet, у четвер профспілка "підтвердила, що вони будуть дотримуватися вказівок", тому страйк або локаут не мали відбутися. Страйк зачепив як міжнародні, так і внутрішні рейси, припавши на довгі вихідні з нагоди Дня Канади.

WestJet висловила крайнє обурення ситуацією і заявила, що вимагатиме від профспілки повної відповідальності за спричинені незручності та збитки. Профспілковий переговорний комітет у своїй оновленій інформації для членів послався на наказ Канадської ради з промислових відносин, який не забороняє страйки або локаути під час арбітражного процесу.

Як повідомляв OBOZ.UA раніше, польські фермери розблокували всі пункти пропуску на кордоніз Україною. Зокрема, 29 квітня було знято блокаду пункту "Рава-Руська – Гребенне".

Після розблокування польсько-українського кордону вантажопотік агропродукції з України зріс на 20%. Це призвело до поповнення державного бюджету на 2,5 млрд грн лише за один тиждень.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader