Як передає Укрінформ, про це повідомили в EastFruit.
Експерти уточнили, що, з огляду на збільшення пропозиції цих коренеплодів на українському ринку, виробники змушені знижувати ціни практично щодня.
Основною причиною зниження цін на ранню моркву називають сезонне збільшення її пропозиції на тлі доволі стриманого попиту.
Необхідно додати, що нині ціна на моркву врожаю 2024 року на українському ринку вже в середньому на 48% нижча, ніж наприкінці червня минулого року.
Водночас, у міру зростання пропозиції моркви, на неї скорочуватиметься й надалі, що змушує фермерів уже зараз замислюватися про подальше зниження цін у цьому сегменті.
Як повідомляв Укрінформ, торік на Миколаївщині аграрії зібрали два врожаї овочів, які вперше в промислових масштабах виростили в межах експерименту по заміщенню виведених з експлуатації земель Херсонщини.
Фото: Pixabay