Чоловік їв один шматок сиру протягом 10 років: що з ним сталося
Чоловік їв один шматок сиру протягом 10 років: що з ним сталося

Чоловік їв один шматок сиру протягом 10 років: що з ним сталося

Багатьом користувачам мережі стало цікаво, як гурману вдається зберігати пармезан аж так довго.

Користувачка Reddit, яка розповіла про те, що її вітчим упродовж 10 років їсть один і той же шматок сиру пармезан, здивувала інтернет-спільноту. Дискусію про те, чи можна вживати продукт після закінчення терміну придатності, розпочалась на одному з тематичних форумів Weird.

"Мій вітчим зберігає один і той самий шматок пармезану вже понад 10 років. Часто п’є чай й нарізає собі стружку делікатесу. Я так і не змогла набратися сміливості, щоб спробувати його самій", — написала жінка, додавши фото затверділого сиру з шаром плісняви.

У розділі коментарів почалась палка дискусія щодо того, чи безпечно для здоров’я вживати продукти, в яких закінчився термін зберігання. Багатьом стало цікаво, як чоловікові вдається зберігати пармезан аж так довго.

  • "Він упаковує його у вакуум?";
  • "Загортає у фольгу? Заморожує?";
  • "Це шкідлива пліснява, якщо ви не знали";
  • "Будь ласка, не їжте зіпсовані продукти";
  • "Коли вже всі дійдуть згоди, що це небезпечно для здоров'я?";
  • "Схоже на п’ятку мого батька. Напевно, і пахне так само".

Деякі користувачі мережі поділились власним досвідом.

"У мене був шматок пармезану, що пролежав у холодильнику невідомо скільки часу. Він був загорнутий у паперовий рушник та фольгу, чудово пахнув, без плісняви, але настільки затверднув, що його неможливо натерти. Зрештою, я поклав його в бульйон, щоб додати аромату, а потім викинув", — написав він.

Другий чоловік додав: "Такий сир зберігається багато років. Його витримують (тобто без холодильника, в кімнаті) принаймні рік перед тим, як продати, а потім можна зберігати ще довго. 10 років — це трохи забагато, але їсти його можна".

Чоловік зберігає пармезан 10 років
Фото: Reddit

Зрештою, крапку в обговоренні поставив експерт, який спеціалізується на визначенні якості сиру.

"Як правило, сир вважають непридатним для споживання, якщо пліснява чорна. Все інше — не страшно. У цьому випадку я б не став ризикувати, хоча це твердий сир — можна просто зрізати плісняву, а решту з’їсти", — зазначив він.

Нагадаємо, раніше Фокус писав про студентку юридичної школи Нью-Йоркського університету Адела Кохаб із США, яка настільки захопилася сиром, що їй довелося пройти спеціальний реабілітаційний курс, щоб вгамувати свій апетит.

А 68-річна продавчиня-консультантка Джейн Вінтерінгем із Великої Британії за останні 23 роки з’їла понад 8 тисяч порцій печеного м’яса з картоплею. Це традиційна для британців різдвяна страва є її улюбленою ще з дитинства.

Теги за темою
фото продукти
Джерело матеріала
loader
loader