Заступника генпрокурора Дмитра Вербицького звільнено «за власним бажанням»
Заступника генпрокурора Дмитра Вербицького звільнено «за власним бажанням»

Заступника генпрокурора Дмитра Вербицького звільнено «за власним бажанням»

Заступника генпрокурора Дмитра Вербицького звільнено «за власним бажанням» - Фото 1

Генеральний прокурор Андрій Костін звільнив Дмитра Вербицького з посади заступника генпрокурора України, повідомила пресслужба відомства.

Згідно з повідомленням, Костін 1 липня підписав наказ про звільнення з адміністративної посади заступника Генерального прокурора Дмитра Вербицького за власним бажанням.

Нагадаємо, журналісти «Схем» у травні опублікували розслідування, згідно з яким Вербицький проживає у таунхаусі, розташованому у столичному котеджному містечку «Коник». При цьому будинок придбав його племінник за понад два мільйони гривень — у шість разів дешевше ринкової вартості у бізнесмена Віктора Павільча з Одещини. Там Дмитро Вербицький раніше працював заступником прокурора області. Він був присутнім на підписанні договору купівлі-продажу, що пізніше пояснив проханням сина власника будинку «перевірити правильність оформлення документів», а «прокурорські повноваження» його ніхто не просив застосовувати.

Національне антикорупційне бюро України згодом повідомило, що відкрило кримінальне провадження щодо можливого незаконного збагачення Вербицького.

Історія викликала обурення і в парламенті – генерального прокурора Андрія Костіна викликали з поясненнями до Верховної Ради, але він так і не з’явився.

Наприкінці червня в ОГП повідомили, що Костін відсторонив Вербицького від виконання обов’язків та переклав його повноваження на інших заступників. // Дзеркало тижня

Tweet
Джерело матеріала
loader
loader