Іван Дорн пояснив, чому не повертається до України
Іван Дорн пояснив, чому не повертається до України

Іван Дорн пояснив, чому не повертається до України

Співак Іван Дорн, який два роки повномасштабної війни мешкає за кордоном, пояснив, чому не повертається до України. В інтерв'ю казахському YouTube каналу Dope soz артист зізнався, що боїться, що через мобілізацію потім не зможе виїхати назад.

- З моменту початку війни я не був у Києві. Приїхати не важко, але повернутися буде складніше, якщо ти хлопчик від 18 до 60 років, який потрапляє під мобілізацію. Я хочу, щоб усі знали, що завжди і скрізь за кордоном я залишаюся українським артистом і топлю за Україну, але при цьому зі своїм наративом, зі своїм контекстом, - зазначив музикант.

Виконавець наголосив, що свого часу перебував у "мильній бульбашці" і вбирав наративи РФ. Однак після повномасштабного вторгнення Росії він почав поглиблюватися в історію рідної країни, читати книги і досліджувати шлях України до незалежності. При цьому в побуті Іван не відмовився від російської мови, але відповідає людям українською, якщо вони цією мовою до неї звертаються. Дорн також навчає своїх дітей української.

- На українську мову теж почав налягати: дітям більше українських гуртків ставити українською мовою, і самі ми почали розмовляти з тими, хто з нами українською говорить, українською відповідати. Більше поважати це почали, - підсумував артист.

Іван Дорн після повномасштабного вторгнення в Україну засудив РФ і відмовився від співпраці з російськими артистами, партнерами та брендами, оскільки це суперечить його життєвій позиції та цінностям. Влітку 2022 року артист дав низку благодійних концертів у Європі, гроші від яких перерахував до Фонду Маші Єфросиніної для допомоги постраждалим від війни.

Іван Дорн пояснив, чому не повертається до України - Фото 1
Джерело матеріала
loader
loader