Військовий експерт розповів, чи дадуть республіканці Україні більше допомоги, ніж демократи
Військовий експерт розповів, чи дадуть республіканці Україні більше допомоги, ніж демократи

Військовий експерт розповів, чи дадуть республіканці Україні більше допомоги, ніж демократи

Про це він розповів у своєму блозі.

«У нас багато дуже прихильників, які носяться з цією ідеєю правих, лівих, направо, наліво, ой, все, а нам республіканці допоможуть, а всі республіканські адміністрації завжди були прихильні до України тощо. Ну, я хочу нагадати, що за час незалежності України прихильною республіканською адміністрацією була єдина – це Джорджа Буша молодшого», - зазначає Олександр Мусієнко.

Принагідно він нагадує, що Джордж Буш старший узагалі виступав проти розпаду СРСР, а Джордж Буш молодший виступав не проти надання ПДЧ для України на Бухарестському саміті у 2008 році. А далі, констатує експерт, переважно були демократи, тому, коли порівнюють, то це радше відсилка до часів Рейгана, але республіканці вже не ті.

«Рейган все ж таки був глобалістом, він розумів, що це потрібно, а зараз республіканці довкола Трампа – це ізоляціоністи у найгіршому розумінні і усвідомленні цього слова. Повірте мені, це республіканці зовсім не рейганівського зразка переважно відсотків на 70%. От зовсім не, ті вони вирішують свої дрібні, містечкові інтереси тощо. На жаль, хоча перспектива у республіканської партії дуже велика, і мені хотілося б, щоб вони були як за часів Рейгана», - пояснює Олександр Мусієнко.

Також експерт звертає увагу на опитування Pew Research Center щодо того, чи задоволені американці рівнем військової допомоги, який вони надають Україні. І навіть тут, повідомляє він, показові ідеологічні розбіжності: 51% прихильників правих, республіканців, вважають, що США надають надто велику підтримку Україні, а серед прихильників лівих, демократів, таких всього лише 13%.

Також Politeka писала про те, що Мусієнко пояснив, як атака на аеродром Миргород пов’язана з поставками F-16.

Теги за темою
США
Джерело матеріала
loader
loader