НАБУ та САП зупинили корупційну схему в Держмитслужбі
НАБУ та САП зупинили корупційну схему в Держмитслужбі

НАБУ та САП зупинили корупційну схему в Держмитслужбі

Спільними зусиллями Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) вдалося припинити спробу підкупу керівництва Держмитслужби з метою призначення осіб, що мали б сприяти корупційним схемам. Організатори сподівалися, що нове керівництво митниць у Львові, Волині та Чернівцях ігноруватиме корупційні дії в обмін на отримання незаконно нажитих коштів. Один з підозрюваних уже затриманий.

Про це повідомила пресслужба НАБУ. За даними слідства, учасники схеми пропонували хабарі керівництву Держмитслужби за призначення своїх кандидатів на ключові посади. Зокрема, за керівництво Львівською митницею обіцяли 1 мільйон доларів США, за Волинську — 500 тисяч доларів США, а за Чернівецьку — 200 тисяч доларів США.

Завдяки діям детективів НАБУ та прокурорів САП вдалося запобігти втіленню злочинного замислу. Двом особам оголошено про підозру за ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 27, ч. 4 ст. 369 Кримінального кодексу України. Один із головних організаторів злочину зараз утримується під вартою згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Слідство триває.

 

Теги за темою
Корупція НАБУ хабар САП
Джерело матеріала
loader