"Зональні" відключення світла, правда чи фейк: "Укренерго" надало роз'яснення
"Зональні" відключення світла, правда чи фейк: "Укренерго" надало роз'яснення

"Зональні" відключення світла, правда чи фейк: "Укренерго" надало роз'яснення

В Україні поширюється новий фейк про зональні відключення електроенергії. Це роблять шахраї з метою залучення нових підписників на анонімні телеграм-канали, де відсутня правдива інформація. 

Про це повідомляє "Укренерго". Останнім часом з’явилися нові спроби дезінформувати населення, використовуючи вигадані твердження про "зональні" відключення світла. 

Новий фейк стосується вигаданих зональних відключень електроенергії, де нібито різні міста будуть віднесені до різних зон з різною тривалістю відключень. Ці чутки не мають під собою жодних підстав та є частиною інформаційно-психологічних операцій (ІПСО), спрямованих на дезінформацію населення та посів паніки.

Основна мета таких вигадок – це отримання нових підписників на анонімні телеграм-канали, які не надають правдивої інформації. Шахраї використовують актуальні проблеми та страхи населення для збільшення своєї аудиторії та поширення дезінформації.

"Укренерго" наголошує, що жодних зональних відключень не планується. Всі вимушені відключення електроенергії спричинені виключно ракетно-дроновими атаками Росії, і про них повідомляється лише через офіційні канали. 

Як повідомляв OBOZ.UA раніше, в Одесі хакер розробляв віруси длявикрадення коштів з банківських рахунківта особистої інформації з мобільних пристроїв українців. Свої послуги він пропонував на форумах даркнета та у закритих Telegram-чатах. Їхня вартість складала 1 500 доларів.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader