Кулеба проведе в Кишиневі переговори з главами МЗС Молдови й Румунії
Кулеба проведе в Кишиневі переговори з главами МЗС Молдови й Румунії

Кулеба проведе в Кишиневі переговори з главами МЗС Молдови й Румунії

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба 5 липня відвідає з візитом Молдову для участі у тристоронніх переговорах.

Про це повідомила пресслужба МЗС, передає Укрінформ.

«У молдовській столиці глава МЗС України проведе тристоронні переговори із віцепремʼєром, міністром закордонних справ Молдови Міхаєм Попшоєм і міністеркою закордонних справ Румунії Люмініцею Одобеску», - поінформували у зовнішньополітичному відомстві.

Зазначається, що ключовими темами переговорів стануть зміцнення взаємодії у трикутнику Україна - Молдова - Румунія, вступ України та Молдовив ЄС, розвиток співпраці між трьома країнами у сферах енергетики, інфраструктури і транспорту, зокрема у контексті відновлення України, зміцнення її енергосистеми та регіону загалом, розвитку прикордонної інфраструктури та експорту української сільськогосподарської продукції.

Міністри приділять особливу увагу тіснішій співпраці у сфері протидії дезінформації, іноземним інформаційним маніпулюванням та втручанням, спробам дестабілізувати ситуацію у регіоні.

За підсумками переговорів заплановане підписання спільної заяви міністрів і меморандуму про взаєморозуміння між зовнішньополітичними відомствами трьох країн щодо протидії дезінформації.

У МЗС нагадали, що цей тристоронній формат співпраці був започаткований 15 вересня 2022 року в Одесі, де відбулася зустріч міністрів закордонних справ України, Молдови та Румунії.

Як повідомлялося, 20 червня стало відомо про рішення Румунії передати Україні додаткову систему Patriot.

Теги за темою
МЗС України Дмитро Кулеба Молдова
Джерело матеріала
loader
loader