У Росії забудуть запах імпортних парфумів: постачання парфумерії з-за кордону обвалилося
У Росії забудуть запах імпортних парфумів: постачання парфумерії з-за кордону обвалилося

У Росії забудуть запах імпортних парфумів: постачання парфумерії з-за кордону обвалилося

Росіянам все частіше доводиться користуватися вітчизняними парфумами та одеколонами. За рік постачання імпортного парфуму до країни-агресорки впали на третину.

Як повідомляють росЗМІ, з січня по червень імпорт парфуму до РФ впав на 6,5% порівняно з аналогічним періодом 2023 року – до 23,3 млн флаконів. У порівнянні з травнем-2023 падіння склало 33,8% (3,83 млн позицій). Імпорт скоротився у всіх категоріях:

  • одеколон – у шість разів (до 8 тис. штук);
  • парфуми – на 56% (до 372 тис. флаконів);
  • туалетна вода – на 12,5% (до 939 тис.);
  • парфумерна вода – на 20,1% (до 2,4 млн).

Парфумерна криза у РФ почала наростати після початку повномасштабного вторгнення до України у 2022 році. Через рік ситуація трохи послабилася, оскільки постачання продукції з ЄС та Великої Британії спробували замінити новими брендами з "дружніх" Кремлю держав: Китаю, Туреччини, Індії та країн Близького Сходу. Але істотну частку на російському ринку така парфумерія зайняти не змогла.

Водночас у РФ падають і продажі парфумерної продукції загалом: у першому півріччі вони знизилися на 3% рік до року. У червні кількість покупок парфумерії та косметики продовжила падати та скоротилася на 9% порівняно з минулим роком.

Аналітики пов'язують це зі зростанням цін: середній чек у цій категорії протягом року загалом по країні зріс на 13%, до 4,1 тис. рублів. Крім того, роздрібні продавці не змогли запропонувати аналог популярним позиціям відомих брендів парфуму.

Також OBOZ.UA писав, що з російських онлайн-магазинів зникла значна частина техніки, яку можна було замовити у Китаї. На тлі санкцій Європейського Союзу щодо РФ китайські банки значно ускладнили процедуру оплати товарів.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader