У Києві показали графік відключення електроенергії на 5 липня: як довго не буде світла
У Києві показали графік відключення електроенергії на 5 липня: як довго не буде світла

У Києві показали графік відключення електроенергії на 5 липня: як довго не буде світла

У Києві та області 5 липня графіки відключення електроенергії діятимуть упродовж доби. Можуть також застосовувати сірі зони графіка.

Як повідомляє "Укренерго", з 00:00 до 03:00 та з 23:00 до 24:00 будуть задіяні дві черги графіків відключень, у решту годин – три черги (відключення в сірій зоні). 

В ДТЕК нагадали, що також можуть бути відключення в період можливих відключень (так звана сіра зона). "Київ, Київська область, Одещина, Донеччина, Дніпропетровщина: нагадуємо, що може застосовуватись світло-сіра зона відключень", – йдеться в повідомленні ДТЕК.

Сергій Коваленко, CEO Yasno на своїй сторінці в Facebook вчергове спростував фейк про експорт електроенергії. "За даними ExPro у червні країна імпортувала більш як 858 тис. МВт-год. Найбільше було імпортовано з Угорщини, 357 тис. МВт-год. Сьогодні Україна імпортувала рекордні обсяги електроенергії, зазначає Укренерго. Це 35,2 тис МВт-год з максимальною потужністю 1660 МВт. Хоча вчора максимальна потужність становила 1694 Мвт. Експортовано в червні і за чотири дні липня - нуль МВт-год", – пояснив він.

Приклад графіка у Києві

У киян також є можливість отримувати повідомлення про час відключення в застосунку "Київ Цифровий". Для цього потрібно зареєструвати свою адресу в системі.

Раніше OBOZ.UA писав про те, що в Україні з початком масових стабілізаційних відключень поширюють міфи про нібито експорт електроенергії в період обмежень. Такі твердження швидше нагадують теорію змови, тому що для цього необхідно фальсифікувати дані європейської платформи, підкупити українських чиновників, чиновників у сусідніх країнах ЄС та всіх енергетиків, причетних до імпорту та експорту.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
Згадувані персони
loader