Рада найближчим часом може звільнити декількох міністрів
Рада найближчим часом може звільнити декількох міністрів

Рада найближчим часом може звільнити декількох міністрів

Верховна Рада розглядає можливість відставки деяких міністрів, які мають «промахи» у роботі. Про це заявив член парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський в ефірі "Радіо Свобода".

- До деяких міністрів щодо їхньої ефективності точно є питання. Я не буду вам розкривати, скажімо так, всю приховану дискусію членів нашої фракції. Але до кількох міністрів, судячи з градусу оцінок їхньої діяльності, в тому числі їхніх промахів, скажімо так, в тих сферах, на які акцентує увагу і парламент, – накопичується. І я не виключаю, що найближчим часом декілька міністрів можуть постати перед питанням щодо необхідності їх звільнення, – розповів Веніславський.

Водночас, у профільному комітеті точно не обговорюється питання щодо можливої відставки міністра оборони Рустема Умєрова.

- Міністерство оборони на даний момент не обговорюється як підстава для зміни міністра. Наш комітет завжди бере участь у таких питаннях, обговорення припинення повноважень або призначення нового міністра. На даний момент в комітеті інформації про потенційну зміну міністра оборони немає, це питання не обговорюється взагалі, – сказав Веніславський.

Також не розглядається відставка прем’єр-міністра Дениса Шмигаля. Веніславський пояснив, що відставка голови уряду автоматично призведе до відставки всього Кабінету міністрів, що в умовах воєнного стану є неможливим. Тодія як відставка того чи іншого міністра за поданням прем’єр-міністра може бути розглянута.

  • 9 травня Верховна Рада звільнила міністра аграрної політики Миколу Сольського.Цьому передувала підозра від НАБУ у заволодінні державною землею на Сумщині. Справа стосується 2017 року, коли Сольський був юристом. 26 квітня міністр вийшов із СІЗО під заставу в 75 мільйонів гривень.
  • 8 травна Верховна Рада звільнила Олександра Кубракова з посади віцепрем'єр-міністра з відновлення України – міністра розвитку громад, територій та інфраструктури. Народні депутати вирішили розділити Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури на два окремих відомства. Сам Олександр Кубраков заявив, що в уряді та фракції з ним не обговорювали рішення про його відставку.
     

 

Джерело матеріала
loader
loader