Вареники з чорницями – традиційна українська страва, про яку знає кожна господиня. Саме зараз сезон соковитої та солодкої ягоди, тому поспішіть приготувати вироби. Тісто для таких вареників найкраще зробити на кефірі. Вироби можна буде відварити на парі – вони будуть дуже пухкими та м'якими.
Ідея приготування пухких вареників з чорницею на парі опублікована на сторінці фудблогерки Анни Тимошенко (anna timoshenko13) в Instagram. Подавати зі сметаною.
Інгредієнти для тіста:
- борошно – 600 г + 50 г для присипки
- кефір – 400 мл.
- сода – 1,5 ч.л.
- дрібка солі
Інгредієнти для начинки:
- чорниця – 400-450 г
- цукор – 150 г
- крохмаль – 2 ст.л.
- вершкове масло для змащування – 50 г
Спосіб приготування:
1. Кефір кімнатної температури влити до миски, додати сіль.
2. Борошно змішати з содою та пересипати до кефіру.
3. Замісити еластичне тісто.
4. Відставити на 15-20 хвилин.
5. У велику каструлю налити 2,5 літри води, накрити марлею та зафіксувати її за допомогою нитки.
6. Накрити кришкою і чекати, доки вода закипить.
7. Тісто на вареники розкотити, склянкою витиснути кружечки.
8. Далі викласти чорницю, цукор та крохмаль,защипнути краї.
9. Марлю змочити водою та викласти вареники, накрити кришкою і готувати 5-7 хвилин.
10. Змастити маслом та подавати зі сметаною.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Вареники з сиром
- Вареники з капустою
- Вареники з вишнею