Том Бреді у свої 46 має кращу форму, ніж у молоді роки: в чому секрет зірки
Том Бреді у свої 46 має кращу форму, ніж у молоді роки: в чому секрет зірки

Том Бреді у свої 46 має кращу форму, ніж у молоді роки: в чому секрет зірки

Те, чого Том Бреді досягнув у футбольному світі, вражає. Як відомо, Бреді – семиразовий чемпіон Супербоулу та найтитулованіший гравець в американському футболі за всю історію. Ще у свої 40 років п'ять разів ставав MVP Супербоулу та три рази найкращим гравцем чемпіонату.

Завдяки Алексу Герреро, особистому тренеру Бреді, захисник повністю змінив свій спосіб життя. Але, мабуть, найважливішою зміною є дотримання так званої "передової" протизапальної дієти. Про це розповідає eatthis.com.

Дієта складається з великої кількості повністю натуральних і цільних продуктів. Бреді виключив зі свого раціону таку їжу, як оброблені продукти, цукор, рафіновані вуглеводи, глютен, молочні продукти та гриби. Він також рекомендує уникнути споживання пасльонових овочів, що викликають запалення (наприклад, помідори, перець і картопля), йодованої солі, кофеїну та алкоголю. Деякі дієтологи вважають, що пасльоновані продукти шкідливі, тому що в своєму складі мають алкалоїд під назвою соланін. Вживання цих продуктів не тільки допоможе швидше відновити м’язи після тренування, але й змусить ваше тіло боротися з небажаним набором ваги.

Шоколад

Футболіст особливо полюбляє шоколадне морозиво з авокадо. Дослідники з Університету штату Луїзіана стверджують, що мікроби в нашому кишечнику перетворюють шоколад у протизапальні речовини, які пригнічують гени, відповідальні за резистентність до інсуліну та запалення. Темний шоколад з високим вмістом какао може бути кращим вибором, оскільки він містить менше цукру та більше корисних антиоксидантів.

Полуниця

Поєднання шоколаду з червоними ягодами підсилює його протизапальні властивості. Додавання продуктів, багатих на поліфенольні антиоксиданти, сприяє швидшій ферментації пробіотиків, що зменшує запалення та вагу. Полуниця також багата на вітамін С і ресвератролом, які знімають запалення.

Брокколі

Завдяки високому вмісту глюкозинолатів, брокколі зменшує вироблення прозапальних медіаторів на генетичному рівні. Глюкозинолати містяться у всіх хрестоцвітних овочах, але найсильніші антиракові властивості у брокколі. Крім того, брокколі багате на вітамін К, який допомагає регулювати запальні процеси в організмі.

Бульйон

Поживні речовини в курячих або яловичих кістках зникають під час процесу варіння, і єдиною корисною речовиною є глюкозамін. Крім того, бульйон сповнений кількістю протизапальних амінокислот (таких як гліцин і пролін). Достатній рівень розщепленого желатину допоможе вашим кишковим мікробам виконувати свою роботу та відновити слизову оболонку кишечника.

Шпинат

Шпинат багатий каротиноїдами та вітамінами С, Е та К. Цей продукт є найкращим засобом для захисту організму від протизапальних цитокінів. Якщо ви не любите зелень, спробуйте змінити думку, додавши шпинат у ранковий смузі. Це забезпечить ваш організм мінералами та вітамінами на цілий день.

Яблука

Їсти яблука корисно, адже саме вони є чудовим пробіотиком та ліками проти запалення й алергії. Згідно з дослідженням, яблучна шкірка містить у середньому 10 мг кверцетину – протизапального антиоксиданту, що підвищує витривалість, поглинає вільні радикали та пригнічує процеси запалення.

Буряк

Колір буряка походить від беталаїнових пігментів, які являють потужну антиоксидантну, протизапальну та хіміопрофілактичну дію.

Авокадо

Авокадо, як джерело мононенасичених жирів, сприяє покращенню рівня холестерину та зменшенню ризику серцевих захворювань. Містить багато поживних речовин, зокрема вітамін K, C, B5, B6 та E, а ще калій, навіть у більшій кількості ніж банани.

Цільне зерно

Бреді ніколи не вживає біле борошно. Рафінування зерна значно знижує рівень клітковини та вітаміни групи В. У вашому животі клітковина перетворюється на бутират – жирну кислоту, яка вимикає протизапальні процеси і інсулінорезистентність.

Лимон

Як і чимало інших цитрусових, лимон багатий вітаміном С – вітаміном-антиоксидантом, який також відіграє важливу роль у синтезі колагену. Цитрус містить білок, що допомагає відновити роботу кишківника та є чудовим джерелом фітонутрієнтів, які борються із запаленням.

Раніше OBOZ.UA опублікував авторську техніку тренувань Мерилін Монро.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram та Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader
loader